1 Ocak 2015 Perşembe

Ana Sayfa » , , , , , , » Yüzümüz İçin En Güzel Maske Tarifleri

Yüzümüz İçin En Güzel Maske Tarifleri

1 Ocak 2015 Perşembe
Pazar gününün en keyifli zamanı benim için yüzüme maske yaptığım zamandır. Haftada en az 1 kez cildime maske yapmaya çalışıyorum. Kendime ayırdığım bu zamanda hem biraz şımarıyorum hem de rahatlıyorum. Cildim zaman zaman kuruyor ve nem maskesine ihtiyaç duyuyor. Zaman zaman da kuruluğa bağlı olarak ölü derilerden arınmak için peelinge ihtiyaç duyuyor. Kozmetik alışverişine çıktığımda hazır maskeleri uzun süre inceleyip alıyorum ama tabii ki hiç birisi doğal yollarla hazırladığım maskelerin yerini tutmuyor. Sizlerle kendime hazırladığım en güzel maske tariflerimi paylaşmak istiyorum.



YOĞUN NEM MASKESİ:

1 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı balı karıştırarak temizlenmiş yüzünüze uygulayın. 10-15 dk cildinizde beklettikten sonra ılık su temizleyin. Bu maske özellikle kuru ciltleri nemlendirmede birebir ama bal ciltte alerjik reaksiyona sebep olabilir.
Geçenlerde kendi kendime keşfettiğim bir nem maskesini de sizlere anlatmak istiyorum. 1 çorba kaşığı zeytinyağı veya badem yağını kaseye koyuyoruz. Badem yağı cildin E vitamini ihtiyacını da karşıladığı için daha çok badem yağını tercih ediyorum ben. İçerisine 2 çorba kaşığı kakao, 1 yemek kaşığı da süt kaymağı koyuyorum. Süt kaymağının cilde çok faydalı olduğunu bir yerde okuduğum için onu da koydum. Karıştırıp cildime uyguladım ve inanılmaz güzel bir sonuç elde ettim.

KIRIŞIKLIK KARŞITI MASKE:

 Yumurtanın akını ve bir miktar zeytin yağını karıştırın. Salatalıkları ince ince dilimleyerek bu karışıma batırıp yüzünüzün istediğiniz bölgelerine koyun. 30 dk kadar beklettikten sonra ılık su ile yıkayın. Cildinizi tazelediğini hissedeceksiniz. Bu maske ile ilgili deneyimimi anlatmak gerekirse benim kuru olan cildimi biraz geriyor. Bu etki ise yumurta akı sebebiyle oluyormuş. Bu nedenle ben zeytinyağını biraz fazla koyuyorum. Aslında cildin gerilmesi kırışıklıkların giderilmesi için etkili oluyor, zeytinyağı ise besliyor.

SİYAH NOKTA TEMİZLEME MASKESİ:

Bir kasede bir limonun suyunu ve 1 yemek kaşığı yoğurdu karıştırın. İçerisinde limon suyu olduğu için gözlerinize gelmemesine özen göstererek yüzünüze sürün. 10-15 dk kadar kurumasını bekleyin ve ılık su ile durulayın. Limon suyu cildi mikroplardan arındırarak siyah noktaların arınmasına yardımcı olur, yoğurt ise cildi nemlendirerek besler. Aslında siyah noktalar için çok çeşitli maskeler var ama yapması en kolayı bu tarif olduğu için bunu yapmayı tercih ediyorum.

Maskeleri denemeden önce içerisindeki doğal ürünlerden herhangi birine alerjiniz olup olmadığını araştırın. Eğer uygulama sırasında cildinizde yanma veya kaşınma olursa hemen yüzünüzü ılık su ile yıkayın. İnternette bir sürü sitede farklı maske tarifleri de var ancak benim en sık ve severek kullandığım maske tariflerim bunlar. Sizin en güzel dediğiniz maske tarifleri hangisi?

3 yorum:

  1. mutlu yıllar canım hoş bir yazı olmuş.deneyecegim siyah nokta maskesini.Blogunu çok sevdim ve seni de benimkine beklerim :)
    https://www.youtube.com/channel/UCthmdOfIbyTUgagQh4Q8lxw
    http://senbenvehayat.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. Kırışıklık karşıtı maske tarifinizi mutlaka deneyeceğim .Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Çok faydalı bir paylaşım olmuş.Teşekkürler..Sevgiler..

    YanıtlaSil