30 Ekim 2014 Perşembe

Ana Sayfa » , , , , , , » Argan Yağının Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Argan Yağının Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

30 Ekim 2014 Perşembe
Argan yağı son birkaç yıldır hayatımıza girdi. Argan yağının elde edildiği ağaç sadece Fas'ta yetişiyor ve bölge halkı tarafından "hayat ağacı" olarak adlandırılıyor. Argan ağaçları her zaman yeşil ve canlı kalıyor. Bu ağaçların argan yağının elde edildiği bir yemişi vardır ve Fas'daki kadınlar bu yemişten zorlu çalışmalar sonucunda argan yağını elde ederler. Argan yağı pek çok kozmetik firma tarafından bizlere sunulsa da önemli olan %100 saf olan argan yağını kullanmaktır.

argan yagi nasıl kullanılır
Argan Yagi


Argan Yağının Faydaları:

İçerdiği bileşenler sayesinde cildi korur ve iyileştirir. Çok yüksek oranda E vitamini içerdiği ve antioksidan özelliği fazla olduğundan kırışıklıkları azaltarak cildin sıkılaşmasını sağlar. Cildi nemlendirir, kuruluğu giderir. Hem kuru hem de yağlı ciltler için kullanıma uygundur. Hamilelik çatlaklarının önlenmesini sağlar.
Argan yağı saç bakımında da önemli bir rol oynar. Yıpranmış ve kurumuş saçlara nem ve parlaklık sağlar. Saç kırıklarının oluşumunu önler.

Argan Yağının Kullanımı:

Argan yağını yüzünüzü nemlendirmek için pamuğa birkaç damla dökerek yüzünüze uygulayabilirsiniz ya da nemlendiricinizin içerisine karıştırabilirsiniz. Ya da yatmadan önce elinize birkaç damla damlatıp parmak uçlarınızla yüzünüze masaj yapabilirsiniz. Sivilce ve aknelerin tedavisi amacıyla kullanıyorsanız, pamuk ile sadece o bölge üzerine uygulamaya dikkat edin. 
Vücudunuz için kullanacaksanız banyo sonrası masaj yaparak vücudunuza uygulamanızı öneririm.
Saçlarınıza uygulamak yapmak için elinize birkaç damla argan yağını damlatın ve elinizi biraz ovaladıktan sonra saç uçlarınıza sürün. Saçlara daha etkili bir bakım yapmak istiyorsanız kafa derinize masaj yaparak tüm saçlarınıza argan yağını yedirdikten sonra havlu ile kapatarak 30 dk bekletin ve durulayın. 

Argan yağını bütün bakımlarınızda kullanmayı ihmal etmeyin. Argan ağaçlarının nesli tükenmekte olduğundan argan yağının fiyatları oldukça yüksek olabiliyor bu nedenle de piyasa sahte argan yağları satılabiliyor. Argan yağını kullanırken %100 saf olmasına ve aldığınız markanın güvenilir olmasına dikkat edin.

2 yorum:

  1. Ben de saç için olanını kullanıyorum.sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ben de saçlarım için zaman zaman kullanıyorum argan yağı..Teşekkürler paylaşım için..Sevgiler..

    YanıtlaSil