6 Ocak 2015 Salı

Ana Sayfa » , , , , , , » Gelin Makyajı Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Gelin Makyajı Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

6 Ocak 2015 Salı
Gelin olmak bir kadının hayatındaki en önemli anlardan bir tanesi. Hayatınız boyunca hatırlayacağınız bu güzel günde en güzel olmak da herkesin hakkı. Düğün günün de gelin olarak makyajı kendimiz yapmıyoruz, kendimizi profesyonel olduğunu düşündüğümüz ellere emanet ediyoruz. Ama profesyonel sandığımız kişiler bazen bizi palyaçoya çevirebiliyor. Bu nedenle gelin makyajınız yapılırken nelere dikkat etmelisiniz hadi beraber inceleyelim.

gelin makyaji nasil olmali

Bence gelin makyajı olabildiğince doğal olmalı ve duru bir güzellik yansıtmalıdır. Göz makyajınızda doğal tonları kullanmalı ve aşırı parlak, sedefli farlardan kaçınmalısınız. Benim gördüğüm en yanlış seçim mavi far gelin makyajında. Mavi ya da gri far o kadar abartılı bir görüntü oluşturuyor ki inanın tekrar o fotoğraflara bakmak istemezsiniz. Çok abartılı olmayan takma kirpikleri kullanarak da gözlerinizin daha belirgin olmasını sağlayabilirsiniz.

Dudaklarınızda mutlaka kalem kullanmalısınız. Dudak kalemi hem dudak kontürünüzün daha düzgün görünmesini sağlar hem de rujunuzun kalıcılığı arttırır. Dudak kalemini sadece dudağınızı çerçevelemek için değil tüm dudağınıza uygulayacak şekilde kullanmalısınız. Eğer göz makyajınız çok belirgin ise dudaklarınızda daha sade bir renk kullanmanız uygun olacaktır. Dudak renginiz ile birebir renk tonlarından veya soluk tonlardan kaçınmanız gerekli çünkü fotoğraflarda çok solgun görünebilirsiniz.

dugun makyaji nasil olmali

Bence gelin makyajının en önemli detayı cilt makyajı. Tüm gün boyunca fotoğraf çekileceğinizi düşürsek cildinizin güzel görünmesi için seçeceğiniz fondöten çok önemli. Eğer yağlı bir cildiniz var ise mutlaka su bazlı ve ışığı iyi yansıtan bir fondöten seçmenizde yarar var ve mutlaka bir pudra ile sabitlemelisiniz. Pudra aynı zamanda yüzünüzdeki parlayan kısımları da matlaştıracağı için önemli bir adımdır.

dugun makyaji nasil olmali

Gelin makyajınızın daha uzun süre kalıcı olması için mutlaka yüz ve göz makyajı bazı kullanmanızı öneririm. Allık ve ruj ise gün boyu en çok kaybolacak ürünler olduğu için yakın bir arkadaşınızdan bu ürünleri yanında taşımasını isteyebilir ve ihtiyacınız olduğunda tazeleyebilirsiniz.

Düğün gününüzün hayatınızın her zaman hatırlayacağınız bir anısı olduğunu unutmayın. Bu güzel anıda siz kendinizi nasıl hatırlamak istiyorsanız öyle olmaya çalışın. Kimseye kulak asmayın, çünkü önemli olan sizsiniz. Gelin makyajınızı yaparken ya da yaptırırken de mutlaka kendi isteklerinizi ön planda tutun.

6 yorum:

  1. Ben gelin makyajının neden kopkoyu yapıldığını hiçbir zaman anlamamışımdır.Bana göre tozpembe yada açık kahve göz farı mükemmel eyelinerla birleştirilse,yanaklara hafif pembemsi dudaklara da parlatıcı tamamdır. Ben böyle düşünüyorum gerçekten Dediğin gibi bazı arkadaşların makyajı Palyaço fan farksız oluyor astsolist gibi:(

    YanıtlaSil
  2. bende kendim yapmıştım makyajımı :) verdiğin bilgiler çok yerinde olmuş :)

    YanıtlaSil
  3. Bazı gelinler gerçekten o kadar abartılı yaptırıyor ki makyajını gerçekten kötü görüntü oluşturuyor çok güzel bilgiler vermişsin canım dikkate alacağım bunları :)

    YanıtlaSil
  4. Makyajlar çok güzel durmuş her geline. Ben de bir gün evlenirsem böyle şık ve sade yaptıracağım. Paylaşım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel örnekler paylaşmışsınız..Tesekkürler bilgiler için..

    YanıtlaSil
  6. Çok yararlı bir paylaşım olmuş o özel gündeki makyaj çok önemli teşekkürler :)

    YanıtlaSil