7 Şubat 2016 Pazar

Ana Sayfa » , , » Çalışma Mekanları Nasıl Dekore Edilmelidir?

Çalışma Mekanları Nasıl Dekore Edilmelidir?

7 Şubat 2016 Pazar
Home ofis çalışanlar ya da eve iş getirmek ve evde de çalışmaya devam etmek zorunda olanlar için evde bir çalışma mekanı oluşturulmalıdır. Tabii ki çalışma mekanına ihtiyaç duyan en önemli grup olan öğrencileri unutmamak gerekli. Peki bir çalışma mekanı dekore ederken nelere dikkat etmeliyiz? Çalışma performansımızı etkileyen bu önemli unsuru göz ardı etmememiz gerektiğini düşünüyorum. Çalışma mekanınızı dekore ederken öncelikle kendinizin ne istediğini ve kişilik özelliklerinizi ön planda tutmanız gereklidir. 



Eğer detaylara çok takılan ve odaklanma problemi yaşayan biri iseniz daha çok sade, az aksesuarlı bir alana ihtiyacınız var. Odanızı dekore ederken beyaz objelerden faydalanmanız sizi hem psikolojik olarak rahatlatacak hem de dikkatinizi dağılmasını engelleyecektir. Aksesuar olarak da masanız ve sizi düzenli tutacak kadar yeterlilikte çekmeceleriniz dışında dekorasyon amaçlı güzel bir çiçek ve belki bir kaç tane çerçeve kullanabilirsiniz. Işığınızı da enerjinizi yüksek tutacak şekilde seçmelisiniz. Loş ortamlar zaten çabuk dağılan kafanızı daha da dağıtmaya sebep olabilir.


Evinizde oluşturacağınız çalışma mekanını kitap okumak, internette gezinmek amaçlı olarak tasarlıyorsanız, sıcak ve rahat bir ortam oluşturmalısınız. Kocaman, istediğimiz köşeyi istediğimiz amaçla kullanabileceğiz evlerimiz yok maalesef. Ancak yine de evlerimizde ufak bir okuma köşesi oluşturmak çok da zor olmasa gerek. Bu köşede kullanacağınız koltukların çok rahat olması gerekli. Rahatsız bir koltuğunuz varsa bu köşeyi kullanmak istemeyeceksiniz. Bu da sizi okuma alışkanlığından belki de uzaklaştıracaktır. Bu köşeyi özellikle kalorifer köşesinde oluştururdum ben olsam. Soğuk kış gecelerinde elime kahvemi alıp kitap okumak isteyeceğim bir köşe olurdu işte o zaman. Kitaplarınızı koyabileceğiniz bir küçük sehpa aksesuar olarak size yeterli olacaktır.


Kimi insanlar vardır kesinlikle tek başına çalışmaktan hoşlanmaz. Evinizde tek başına olsanız da ofiste çalışırken ekip çalışmasından hoşlanıyorsanız, ofisinizi buna göre dekore etmeniz gereklidir. Çalışma alanı olarak düşündüğünüz yerin geniş ve ferah olması sizin avantajınıza olacaktır. Geniş bir masa etrafında renkli sandalyeler kullanabilirsiniz. Mekanınızı molalara da uygun halde dekore edecekseniz, rahat puflar kullanabilir, küçük bir kahve köşesi oluşturabilirsiniz.

Çalışma mekanlarını dekore ederken öncelikleriniz ve neye ihtiyacınız olduğunu iyi belirlemelisiniz. Eğer bunu yapabilirseniz uzun zamanlarınızı geçireceğiniz harika bir mekana sahip olabilirsiniz.

19 yorum:

  1. çok güzel gözüküyorlar :) özellikle ilk fotoya bayıldım

    YanıtlaSil
  2. Böyle çalışma köşeleri olsa insan hiç kalkmadan çalışır :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzeller. Ben çalisma odami kizima oda yaptim artik abilerinin bürolarinda idare ediyorum.

    YanıtlaSil
  4. Evimdeki çalışma alanımı istediğim gibi düzenledim ama iş yerim hiç istediğim gibi değil ne yazık ki ;/

    YanıtlaSil
  5. The post is fantastic!

    theprintedsea.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. Bence bloggerler için de böyle çalışma odaları gerekli :)

    YanıtlaSil
  7. Beyaz eşya kısmına kesinlikle katılıyorum,ben de öyle kullanıyorum..

    YanıtlaSil
  8. çok güzel dekore edilmiş keşke bizim ofisler de böyle olsalar ne hoş olurdu..

    YanıtlaSil
  9. Hepsi birbirinden güzel ama favorim kitaplık ve koltuk ikilisinin olduğu dekor oldu :)

    YanıtlaSil
  10. Dekorasyon işi önemli bir şey. Çok güzel seçimler.

    YanıtlaSil
  11. Bir çok insan artık evde çalışıyor, harika resimler...))

    YanıtlaSil
  12. Bence de aydınlık ve ferah olmalı. Açık renkler benim de favorim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  13. ilk fotoğraftaki gibi sade olmalı bence de

    YanıtlaSil
  14. ay ben burada 7/24 çalışırım ki :)

    YanıtlaSil
  15. İlk fotoğraftaki çalışma alanı tam benlik :)

    YanıtlaSil
  16. Gerçi sen anlamışsındır ama içlerinden en çok şu okuma köşesine bayıldım! Dediğin gibi minik bir sehpa ile tamamlanır orası.. Kahveyi de yanımıza aldık mı missss :)

    YanıtlaSil
  17. Kesinlikle az aksesuar ve bol aydınlık olmalı (:

    YanıtlaSil
  18. ben de böyle dekor edeyim bari :-)

    YanıtlaSil
  19. çok güzel bir paylaşım olmuş. Çalışmayacak insanı çalıştırabilecek cinsten :)) İyi çalışmalar dilerim.

    YanıtlaSil