13 Ocak 2016 Çarşamba

Ana Sayfa » , , , , » Kadife Kıyafetler Nasıl Giyilir?

Kadife Kıyafetler Nasıl Giyilir?

13 Ocak 2016 Çarşamba
 Kadife kıyafetler bazı dönemlerde görünür, bazı dönemlerde kaybolur. 2016 yılının kışında kadife kıyafetler tekrar yerini almaya başladı raflarda. Kadife aslında benim çok sevdiğim bir kumaş olmasına rağmen kadife kıyafet giymek ve kombinlemek oldukça zor. Bu yıl yine kadife kıyafetler moda olduğuna göre kadife kıyafetler nasıl giyilir gelin beraber bakalım.


Kadife kıyafet denilince benim aklıma öncelikle gece kıyafetleri geliyor aslında. Ancak kadife kıyafetleri günlük hayatımızda da oldukça rahat olarak giyebiliriz. Kadife pantolonlar kışın hem sizi daha sıcak tutacak hem de çok şık bir görünüme kavuşturacaktır. Kadife pantolonların böyle çizgi çizgi olan bir kumaştan olanları var ki ben onları hiç sevmiyorum.Düz olan kumaşlar bana göre daha şık ve daha rahat duruyorlar. Düz kumaş olan kadife pantolonları isterseniz bol isterseniz de dar olarak tercih edebilirsiniz.Yukarıdaki fotoğraftaki pantolonların ne kadar rahat olduğunu ve günlük kullanıma da çok uygun olduğunu görebilirsiniz.



Kadife elbiseleri de hem gündüz hem de gece giymek mümkün. Gündüz için daha kısa olanları gece için ise daha uzun olanları tercih edebilirsiniz. Yukarıda en sağdaki fotoğrafta olduğunu kadife elbise altına bir bot giyerseniz gündüz şıklığını, daha zarif bir stiletto giyerseniz de gece şıklığına ulaşabilirsiniz. Kadife kumaş giydiğim zaman ruhsal olarak da kendimi mutlu hissediyorum ben. Ruhuma da dokunuyor bu kumaş benim. Böyle hisseden bir tek ben miyim acaba bilemiyorum. 


Kadife kumaşlar beni böyle rahat ve mutlu hissettirdiğine göre bu parçaları her zaman üzerimde taşıyabilirim. Bu da kadife iç çamaşırlar sayesinde olabilir. Daha önce hiç kadife iç çamaşırı kullanmadım ama bu yazıyı hazırlarken gördüklerim çok hoşuma gitti. Biraz da vintage bir havası var bu parçaların. Tabii günlük olarak kullanımda özellikle de iç ortamlarda sıcak dolasıyla rahatsız eder mi acaba bilemedim. 
Kadife kıyafetleri giymek cesaret istiyormuş gibi görünse de bence herkese yakışabilir ve herkes rahatlıkla giyebilir. Kadife kumaşa en çok yakışan renkler zümrüt yeşili, bordo ve lacivert sanırım. Daha soft bir renk isterseniz de uçuk pembeyi tercih edebilirsiniz. Kadife kıyafetler giymekten korkmayın. Kadife kıyafetleri giydikçe alışacak sonrasında ise vazgeçilmez parçalarınız haline geleceğine eminim.

18 yorum:

  1. elbıseler ıcın zayıf olmak gerekır bırde )

    YanıtlaSil
  2. elbıseler ıcın zayıf olmak gerekır bırde )

    YanıtlaSil
  3. aslında güzel bir tarz ama herkese uymuyor kadife kumaş..:-((

    YanıtlaSil
  4. Ben nedense kadifeyi hiç sevemeyenlerdenim...

    YanıtlaSil
  5. kadife elbiseler altına çorap giyildiğinde toplanıyor ve ben bundan nefret ediyorum :(

    YanıtlaSil
  6. Bir dönem kadife bir kaç parça giysim olduğunu hatırlıyorum ama modası çok hızlı geçtiğinden artık almaya cesaretim yok ..

    YanıtlaSil
  7. Kadife sadece zayıflar da çok şık duruyor çok severim ama ben o kategoride değilim maalesef:((

    sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. kadife kullanmayı başaramıyorum ama zayıf kişilerde çok beğeiyorum

    YanıtlaSil
  9. Bence de hele fitilli kadife giyecekseniz illaki zayıf olacaksınız :)

    YanıtlaSil
  10. Bordo ve lacivert renkleri kadifede çok severim...

    YanıtlaSil
  11. Alman LR kozmetik markasını duydunuz mu? Avon ve Oriflame gibi üyelik sistemiyle kendinize indirimli ürün alabiliyor veya temsilci olup ürünlerin satışını yapabiliyorsunuz. Ben 1 yılımı tamamladım, hem kendi ihtiyaçlarımı karşılıyorum, hem de ekibimi kurdum ve hatırı sayılır bir gelirim var. İlginizi çekeceğini düşünüyorum, bir bakın lütfen ;)

    YanıtlaSil
  12. Kadife kumaşı eşofman takımı olarak giymeyi tercih ediyorum ben:) Dış giyim olarak nedense pek çekici gelmiyor ama şık,güzel bir blazer cekette fena olmazdı :d

    YanıtlaSil
  13. Kadifeyse sadece elbisede kullanıyorum ben. Pantolonu da hiç düşünmemiştim doğrusu :))

    YanıtlaSil
  14. Kadifeyi severim.. Ozelliklede cekette..

    YanıtlaSil
  15. LR ürünlerini bilmeyen pek çok kişi var be harcanan kozmetik firmalarına ciddi paralar var. Bu durumda LR hem ekonomik hemde Alman kalitesinde çok iyi ürünleri olan firmadır. Ürünlerin kalitesini görmeniz için LR kataloğuna bakmanızı isterim. Ayrıca LR'da ek kazanç kazanma şansınız var şirket aracı da masrafsız ve aylık kota olmadan verilmektedir. Şartlar çok iyi bence düşünün:)

    YanıtlaSil