27 Aralık 2014 Cumartesi

Ana Sayfa » , , , , , » Mat Dudaklarla Etkileyici Bir Görünüme Kavuşun

Mat Dudaklarla Etkileyici Bir Görünüme Kavuşun

27 Aralık 2014 Cumartesi
Makyajın olmazsa olmaz bir parçası da rujlar bizim için. Rujların oldukça çok çeşidi var. Işıltılı parlak olanları, lipglosslar, likit yapıdaki rujlar. Bu kadar çok çeşit arasında benim için en etkileyici görünüm sağlayanı ise mat rujlar. Oldum olası mat dudaklardan hoşlanmışımdır. Aşırı parlak dudaklar, yapış yapış kıvamdaki lip glosslar bana göre değiller. Tabii ki mat dudaklara sahip olmak için dudaklarımızın oldukça bakımlı olması gereklidir. Mat rujları kullanırken dikkat etmemiz gerekenleri beraber inceleyelim.

mat ruj nasil surulur

Eğer mat ruj kullanacaksanız dudaklarınızı hazırlamak amacıyla peeling yapmayı ihmal etmemelisiniz. Peeling sonrasında ise dudaklarınızı nemlendirmeyi de unutmamalıyız.  Bazı lip balmlar kıvamı nedeniyle üzerine sürdüğünüz ruju parlaklaştırabilir. Bunu önlemek için hazırlık aşamasının ruju sürmeden birkaç saat önce yapabilir ya da yapısı daha mat olan bir lip balm kullanabilirsiniz.

Mat ruju uygulamak da öyle kolay değil. Çantama atayım da bir ara el aynamda süreyim diyemezsiniz. Mat ruju daha kolay sürmek adına rujunuz ile aynı renkte olan bir dudak kaleminden yardım alabilirsiniz. Dudak kalemi ile ister dudağınızı çerçeveleyin isterseniz de tüm dudağınıza baz olarak uygulayın mat ruj sürmeden önce işinizi çok kolaylaştıracaktır.

kirmizi mat dudak

Gün boyunca mat rujları taşımak da oldukça zor, yapısı gereği bir çoğu uzun saatler dudakta kaldığında dudaklarınızı kurutuyor. Gün içerisinde bir kez tazelediniz ve dudaklarınız iyice kuruduysa rujunuzu tekrar tazelemek pütür pütür bir görüntüye sebep oluyor. Bu da hiç hoş değil.

Mat rujları kullanmak bu kadar zahmetli olsa da sonucundaki etkileyici görünüme bence değer. Sizin favori mat rujunuz hangisi?

10 yorum:

  1. Mat ruj hayranıyım.Hatta bütün rujlarım mat ;) Parlaklık istediğimde üzerine parlatıcı sürüyorum.
    Mat rujların kalıcığı çok güzel.Genelde flormar ruj tercihim oluyor.
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kalıcılıkları oldukça iyi mat rujların.

      Sil
  2. Benim dudaklar kuru oldugu icin mat rujlarla cok aram iyi degil, yinede nyx mat lip creamlerini cok begeniyorum, sürürken kremsi bir yapisi oluyor ama mat kuruyorlar birde mac vegas volt parmaklarimla uyguladigim zaman cok güzel duruyor iltifatlar aliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önerilerin için teşekkür ederim canım. Nyx soft matte lip creamleri denemek istiyorum ben de.

      Sil
  3. Ben eskiden dudak kalemi ile dudağımı boyayarak mat ruj görüntüsünü elde etmeye bayılırdım. Şimdilerde nude olanlara sardırdım, ama renklilerde matın yeri başka tabii.. Ruj öncesi biraz bal ve tozşekerle dudaklarıma peeling yapıyorum, hem pürüzsüz oluyorlar, hem de iyice pembeleşiyorlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En güzel peeling şekli bal ve toz şeker karışımı. Ben de günlük hayatımda nude renkleri kullanmayı daha çok seviyorum.

      Sil
  4. Ben de mat ruj hayranlarındanım :) Wet n Wild - Just Peachy ve Mac - Ruby Woo favorilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Wet n wild rujlarını çok seviyorum ama just peachy olmadı nedense bana.

      Sil
  5. Mua mat ruj Scarlet Siren çok güzel bir kırmızı tavsiye ederim.

    YanıtlaSil