23 Aralık 2014 Salı

Ana Sayfa » , , , , » Hindistan Cevizi Yağının Faydaları Nelerdir?

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları Nelerdir?

23 Aralık 2014 Salı
Kullandığımız pek çok ürün içeriği kimyasal maddelerle dolu. Etrafımız bu kadar kimyasal ürünle sarılıyken arada doğal ürünler de kullanmalıyız. Ben de son zamanlarda doğal yağları kullanmaya başladım. Bu nedenle de yağları ve faydalarını araştırıyorum. Araştırdığım yağları da sizlere aktarmak istiyorum. Argan yağının faydalarını da daha önce sizlere anlatmıştım. Hindistan cevizi yağı da pek çok faydası olan bir yağ. Hindistan cevizi yağını pek çok şekilde kullanabilirsiniz. Bakalım bu yağ nerelerde kullanıyor, nelere iyi geliyormuş.


1-Hindistan cevizi yağı doğal bir nemlendiricidir. Kırışıklıkları önleme özelliği sayesinde cilt bakımında rahatlıkla kullanılabilir.

2- Hindistan cevizi yağını peeling olarak kullanabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı ile toz şekeri karıştırarak kendi peelinginizi yapabilirsiniz.

3- Göz makyaj temizleyicisi olarak kullanabilirsiniz. Bir pamuk yardımı ile  göz makyajınızdan kolayca kurtulabilir hem de göz çevrenizi nemlendirebilirsiniz.

4- Antibakteriyel özelliği sayesinde cilt yanıkları, dövmeler ve döküntüler için kullanılabilir.

5-Hindistan cevizi yağı saçların nemlendirilmesinde ve parlak kazanmasında önemli rol oynar. Hindistan cevizi yağı ile saçlarınız için oldukça güzel maskeler hazırlayabilirsiniz.

6- Tırnakların beslenmesinde de bu doğal yağı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Tırnak uzamasına yardımcı olacaktır.

7-  Bu yağın içerisinde bulunan laurik asitler, kötü koku oluşumunu engeller. Koltuk altına bebek pudra uyguladıktan sonra bu yağı sürerseniz doğal bir deodorant elde etmiş olursunuz.

8- Yazın bronzlaşmak için doğal bir yağ arıyorsanız hindistan cevizi yağı bu iş için birebirdir. 

9- Sellülitlerden kurtulmak için kahve telvesiyle karıştırarak bu yağın faydalarından yararlanabilirsiniz. 

10- Dudak nemlendiricisi olarak da bu yağı kullanabilirsiniz. Yenilebilen bir yağ olduğundan dolayı herhangi bir şey ile karıştırmadan doğrudan dudağınıza uygulayabilirsiniz.

Siz de hindistan cevizi yağının bu güzel özelliklerini keşfedin. Umarım sizler için faydalı bir yazı olmuştur. Sizin en sık kullandığınız doğal yağ nedir?

13 yorum:

  1. Çok güzel bilgiler.Teşekkürler

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Şu aralar sandal ağacı yağı..Ama sürmek için değil, evde kalorifer üzerine koyduğum sulukların içine damlatıyorum bir kaç damla, evi çok güzel kokutuyor.. Haa, bir de nane yağı var, ne zaman başım ağrısa, ilaç yerine bu yağı kokluyorum, hemen kesiyor ağrıyı..İnanılmaz bir şey..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sandal ağacının kokusunu ben parfümlerde de çok seviyorum. Yağı olduğunu bilmiyordum. Ben de deneyeyim iyi fikirmiş.

      Sil
  3. Hindistan cevizi yağının bu kadar faydası olduğunu bilmiyordum.
    Yarın ilk işim satın almak ve kullanmaya başlamak.
    Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim canım. Umarım sen de faydasını görürsün.

      Sil
  4. Hindistan cevizi yağını saçıma ve kirpiklerime uyguluyorum gerçekten uzatma etkisi var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kirpiklerime denemedim. Deneyeyim bakalım.

      Sil
  5. Kırışıklıklar ve selülit tam benlikmiş ya bu! :D

    YanıtlaSil
  6. Ben saçıma maske olarak kullanıyorum. Nerdeyse 1,5 aydır uyguluyorum ve çok memnunum. Uzatma etkisini daha görmedim ama sağlıklı yaptığı ve kırıkları onarmada işe yaradığı kesin. :)

    YanıtlaSil
  7. Hımm ne faydaları varmış inan ki bilmiyordum.Bende alıp deneycem.Tesekkurler paylaşımlar için

    YanıtlaSil
  8. Aromaterapi ile ilgilenen biri olarak yaglarin sayilamayacak kadar cok faydalari oldugunu soyleyebilirim. Hindistan cevizi yagini sac bakiminda kullaniyorum avokado yagi ile birlikte. Daha parlak ve saglikli saclar elde ediyorsunuz. Ayrica sac cikarma etkisi de bulunuyor.

    YanıtlaSil
  9. Sayenizde hindistan cevizinin bilmediğim faydalarını öğrenmiş oldum.Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil