10 Aralık 2014 Çarşamba

Ana Sayfa » , , , » Gözlük Kullananlar İçin Makyaj Önerileri

Gözlük Kullananlar İçin Makyaj Önerileri

10 Aralık 2014 Çarşamba
Gözlük kullanan biri olarak eskiden gözlük taktığım zamanlar makyaj yapmaktan çekinirdim. Sanki gözlük ile makyajım güzel durmayacakmış gibi geliyordu. Ancak güzellik dünyasında gezinirken aslında gözlük ile makyajın da güzel durabileceğini keşfettim. Zamanla öğrendiklerimi uygulayarak aslında gözlük ile de makyaj yapmanın güzelliklerini farkettim. Bu yazıda da sizlere gözlük ile makyajınızı yaparken dikkat etmeniz gerekenleri anlatacağım.

gozluk makyaji


Gözlüğünüzün şekli makyajınızı belirleyen bir unsurdur. Eğer kalın çerçeveli bir gözlük kullanıyorsanız, abartılı göz makyajlarından uzak durmalısınız. Çerçeveleriniz zaten kalın olduğu camların arkasındaki kalabalık görüntü hiç hoş durmayacaktır. Kalın çerçeveleriniz varsa size en uygun olacak göz makyajı eyeliner kullanmaktır. Eyelinerınızı da kalın uygulamanızda fayda var.

Gözlük kullanıyorsanız diye gözlerinizi belirginleştirecek ürün olan maskara sürmekten kaçınmayın. Benim en sık yaşadığım sorun ise kirpiklerim uzun ve düz olduğu için gözlük camlarıma değerek beni rahatsız etmesi. Bunun için de çözümüm maskarayı sürerken her zaman yaptığım gibi kirpiklerimi yukarı doğru taramak değil yana doğru taramak oldu. Tabii ki kirpik kıvırıcısından da yardım almayı unutmamalısınız. Göz makyajının tamamlayıcısı rimel olduğundan bu adımı es geçmeyin.

gozluk kullananlar icin makyaj

Küçük bir kişisel önerim daha olacak göz makyajınız için. Kirpik üst ve alt diplerine kalem uygulayıp dağıtarak harika buğulu bir görünüm elde edebilirsiniz.

Her makyajın olmazsa olmazı allık olduğuna göre gözlük kullanırken de allığınızı uygulamalısınız. Gözlük kullananların allık sürerken dikkat etmesi gereken şey ise allığınızı gözlüğünüz gözünüzdeyken uygulamanızdır. Eğer gözlüğünüz olmadan allık uygularsanız allığınız gözlük camınızın arkasına kadar ulaşabilir ve bu görüntü de hoş olmaz.

Gözlük kullanıyor ve makyaj yapmak istiyorsanız kesinlikle atlamamanız gerek adım ise kaşlar bana göre. Makyajınızı tamamlamak için kaşlarınızı doldurmayı unutmayın.

Gözlük kullananlar doğru tekniklerle makyajını uyguladığında harika görüntüler elde edebilirler. Umarım benim gibi gözlük kullananlar için faydalı olacak bir yazı olmuştur bu. 

7 yorum:

  1. Yine faydalı bir yazı olmuş teşekkürler ben lens kullanıyorum büyük rahatlık :)

    YanıtlaSil
  2. çok güzel bir yazı ellerine sağlık:) bence gözlüklerle çok daha büyüleyici bir hava oluyor makyajla:)

    YanıtlaSil
  3. Gözlük kullanıyorum ,tavsiyelerin için teşekkür ederim :) Bende nedense gözlüğü çıkarıp allık sürüyordum :))

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar blogunuzu blog keşif etkinliği sayesinde keşfettim :) çok güzel bir blogunuz var .Takipteyim benim bloguma da beklerim :)))
    http://tasarimkaravani.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar...
    Bloglara yorum bırak etkinliği ile sizinle tanışmış olduk... takipteyim:)
    Öyle çok Makyaj yapan biri değilim, gözlük kullandığım için yazınız ilgimi çekti.. güzel bilgiler edindim...
    Sevgiler... görüşmek üzere:)))

    YanıtlaSil
  6. Ziyaret ve nazik yorumunuz için teşekkürler, sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Benim gibi gözlük kullanmak zorunda olanlar için çok faydalı olmuş

    YanıtlaSil