13 Aralık 2014 Cumartesi

Ana Sayfa » , , , » En iyi Nicholas Cage Filmleri

En iyi Nicholas Cage Filmleri

13 Aralık 2014 Cumartesi
Nicholas Cage benim en sevdiğim oyunculardan bir tanesi. İzlediğim hemen her filmi ise başarılı. Nicholas Cage'in "Ay bu film de çok kötüymüş" dediğim hiçbir filmi olmadı bugüne kadar. Tabii ki daha az başarılı bulduğum filmleri olsa da hemen her filmi beni tatmin etmiştir. Bu nedenle de sizinle en sevdiğim, bana en en iyi olan Nicholas Cage filmlerini sizinle paylaşmak istedim. İşte benim en sevdiğim 5 Nicholas Cage filmlerim.


CADILAR ZAMANI (Season of The Witch)


Bu filmin adını duyduğumda daha mistik, büyüler falan olan fantastik bir şey bekliyordum. Ancak konusu oldukça farklı. 14. yüzyılda veba salgınından sorumlu olarak bir kızı gösteren bir kilise var. Bu kilise kızı cadı olmakla sorumlu tutuyor ve kızın sebep olduğu laneti kaldırmaya çalışıyorlar.  Ben özellikle orta çağda geçen filmleri çok beğenirim. Bu filmde öyle haçlı seferleri, cadı avı ve şeytan var. İlginç bir konusu olduğunu düşünüyorum. Hala izlemediyseniz izlemenizi tavsiye ederim. 

SİHİRBAZIN ÇIRAĞI (The Sorcerer's Apprentice)


Bu film ise benim en sevdiğim tür olan fantastik türde bir film. Nicholas Cage güçlü bir sihirbazı canlandırıyor bu filmde ve genç bir çocuğa sihirbazlık öğretmesi gerekiyor. Ayrıca tabii ki şehri de kötülerden koruması gerekiyor. Filmdeki espirili konuşmalar, Nicholas Cage'in uzun saçları ve kostümü ben en hoşuma giden detaylar. Monica Belluci de bu filme renk katan isimlerden biri. Filmdeki kötü karakter ile yapılan düello sahnelerindeki görsel efektler de bence iyi. Fantastik türde filmleri sevenler ve iyi vakit geçirmek isteyenlere tavsiye edebileceğim bir film.

KEHANET (Knowing)


Kehanet filmi de çözmemiz gereken bir gizem olan bir film. Bu tip filmleri sevmemin nedeni izlerken neler olacağını tahmin etmeye çalışmak. Eğer ki tahmin edemiyorsam film daha da heyecanlı oluyor benim için. Filmin konusundan kısaca bahsetmek istiyorum. Bu filmde bir eski mektup bulunuyor. Mektupta ise bir takım rakamlar var. Bu rakamlar ise gerçekleşen felaketleri anlatıyor ama mektup sadece geçmiş değil olacak felaketleri de gösteriyor. Nicholas Cage ise bu gerçekleşmeyen felaketleri engellemeye aynı zamanda bu kehanetleri kimin yazdığını bulmaya çalışıyor. Sürükleyici bir film bana göre.

LANETLİ ADA (The Wicker Man)


Bu 1973 yapımı bir filmin yeniden uyarlaması olarak çekilmiş bir Nicholas Cage filmi. Korku,gizem, gerilim türünde bir film. Aslında bu film pek çok kişi tarafından beğenilmemiş ama ben beğeniyorum. Peki neden bu film tutulmadı? Çünkü korku filmi olarak lanse edilmesine rağmen korku unsurları bu filmde yok. Günümüzde korku filmi olarak gösterilen filmler kan, vahşet, kol ve bacak kesmeler olarak görülmekte. Bu filmde de insanlar aradığı korkuyu bulamamışlar sanırım. Ben ise gizemi olan ve bir sırrı çözmeye çalıştığımız bu tarz filmleri daha çok sevdiğimden bu filme bayıldım. Sonunu da tahmin etmekte zorlandığım için bu filmi beğendim. Bir polis olan Nicholas Cage'i eskiden hayatında olan bir kadın bir adaya çağırıyor. Bu adada bir kızı arayan Nicholas Cage ise aslında kurban olduğunu çok sonraları anlıyor. Eğer korku değil ama gizemli filmleri seviyorsanız bu filmi size tavsiye ederim.

BÜYÜK HAZİNE (National Treasure)


Macere filmlerini çok sevmesem de bu tip, hazine avcısı filmlerini çok beğeniyorum. Aksiyondan kasıt bir kovalamaca değil de bir sırrı çözme olduğunda benim ilgimi çekiyor. Hayatı boyunca var olmadığı düşünülen bir hazineyi arayan Nicholas Cage sonunda bu hazineye ulaşacak bir harita bulur ama bu hazineyi isteyen başka biri daha vardır ve hazinenin peşinde pek çok olaylar gerçekleşir. Bu tarz filmleri olan diğer bir kişi de Brendan Fraser ki onu da çok severim. Başka bir yazının konusu olarak onu da işleyeceğim. Büyük hazine filmi çok beğenildiğinden olsa gerek bu filmin ikincisi de çekildi. Bu tarz eğlenceli filmleri sevenlere şiddetle tavsiye ettiğim bir film.

Tabii ki Nicholas Cage'in başarılı bulduğum filmleri bu kadar değil. Savaş Tanrısı ve Hayalet Sürücü de çok sevdiğim filmleri arasında ama bu yazıda en sevdiğim beşini sizinle paylaşmak istedim. Sizin en sevdiğiniz Nicholas Cage filmi nedir?




4 yorum:

  1. Nicolas Cage'in izleyip de aklımda kalan 3 filmi vardı üçü de bu listede yer almış :)

    Cadılar Zamanı - Kehanet - Sihirbazın Çırağı

    YanıtlaSil
  2. melekler şehri bu listede kesinlikle olmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet haklısınız. Çok eski bir film olduğu için aklıma gelmedi o film ama çok sevdiğim filmlerden birisidir.

      Sil
  3. Hayalet Sürücü de şaşırtıcıydı.:)

    YanıtlaSil