23 Kasım 2014 Pazar

Ana Sayfa » , , » Geçmiş Modası - 1920'li Yılların Kadın Kıyafetleri

Geçmiş Modası - 1920'li Yılların Kadın Kıyafetleri

23 Kasım 2014 Pazar
1920'li yıllarda giyilen kıyafetler benim geçmiş zaman modaları arasında en favorim olan yıllardan bir tanesi. O dönemi yansıtan bir film izlediğimde her zaman kıyafetlere hayran kalmışımdır. Bu yazıda da sizlerle o dönemin kıyafetlerine göz atacağız beraber. Moda öyle bir şey ki, eski ve demode dediğimiz parçalar bir zaman sonra tekrar karşımıza çıkabiliyor. 

flapper elbiseler

1920'li yılların en karakteristik giyim tarzını flapper elbiseler oluşturuyordu. O yıllarda müzikaller, kabare showları eğlence dünyasında başı çekiyordu. Dizin hemen altında biten püsküllü, bol inen bu elbiseler şık ve feminen görünüyorlar bence. Bu elbiseler bana Huysuz Virjin'i hatırlattı.

gecmis modasi

1920'li yıllarda saçlarda şapkalar ve aksesuarlar sıklıkla kullanılıyormuş. Saçlar ise genellikle kulak hizasında ve dalgaları olarak kullanılıyormuş. 1920'li yıllarda kullanılan bu şapkalara ben bayılıyorum. Kışın özellikle bere takmayı çok sevmediğimden bu tip şapkalar benim gibiler için ideal. Hem kulakları kapatıyor, hem de şık.

1920 yil kadin modasi

1920'li yılların modasında en sevmediğim şeyler ayakkabılar. Bu ayakkabıların tasarımını sevmedim ben ama o yıllarda dans çok moda olduğu için bu ayakkabılarla dans etmek daha kolay olduğu için bu tip ayakkabılar tercih ediliyormuş.

1920'li yılların kadın modasını siz beğeniyor musunuz? Sizin moda akımında en beğendiğiniz yıl hangisi?


6 yorum:

  1. Üst soldaki siyah elbise gayet hoş bence :)

    YanıtlaSil
  2. O ayakkabılarla nasıl kolay dans ederlermiş ki sonuçta zıp zıp acıyordur canları :)

    YanıtlaSil