11 Haziran 2016 Cumartesi

Ana Sayfa » , , , , » Gözenekleri Sıkılaştırmak İçin Doğal Maske Tarifleri

Gözenekleri Sıkılaştırmak İçin Doğal Maske Tarifleri

11 Haziran 2016 Cumartesi
Biz kadınlar için güzellik tabii ki hayatımızda önemli bir yere sahip. Pürüzsüz bir cilde sahip olmak ise hemen hepimizin hayali. Tabii bazılarımız bu konuda şanslı olsa da bazılarımız da genişlemiş gözenekler nedeniyle şansızlar. Ancak bazı doğal maskeler uygulayarak gözenekleri sıkılaştırmak ve genişlemesini önlemek mümkün. Ciltte aşırı salgılanan sebum ve kir gözeneklerin tıkanmasına neden olursan tıkanan gözenekler de büyüme eğiliminde olurlar. Bu nedenle gözenekleri kontrol altında tutmak istiyorlar öncelikli olarak cilt bakımımıza özen göstermeli ve iyi temizlemeliyiz. Gelelim gözenekleri sıkılaştırmak için evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz doğal maske tariflerine.


Salatalıklı Gözenek Sıkılaştırıcı Maske: 

2 adet orta boy salatalık yıkandıktan sonra katı meyve sıkacağında sıkılır. Elde ettiğiniz salatalık suyuna 4-5 damla gül suyu ve 4-5 damla limon suyu ekleyerek karıştırın. Bu karışımı bir pamuk yardımı ile yüzünüze uygulayarak 20 dk kadar bekleyin. Sonrasında soğuk su yardımı ile durulayın.

Yumurtalı Gözenek Sıkılaştırıcı Maske:

Bir yumurtanın akını ayırın. İçerisinde 4-5 damla limon damlatarak karıştırın. Elde ettiğiniz bu karışımı yüzünüze uygulayarak en az 30 dk bekletin. Sonrasında ise soğuk su ile durulayın. Oldukça kolay olan bu maskeyi özellikle börek ya da poğaça gibi hamur işleri yaptığınız, yumurtanın sarısını kullanıp beyazını atmak durumda kaldığınız zamanlarda uygulayabilirsiniz. Ancak ben yumurta kokusundan rahatsız olduğum için bu tarifi uygulayamıyorum maalesef.

Yoğurt gözeneklerin sıkılaştırılmasına yardımcı olacak en güzel ürünlerden biridir. Yoğurt içeren herhangi bir maskeyi kullanabileceğiniz gibi yoğurdu tek başına ince bir tabaka halinde yüzünüze sürerek de uygulayabilirsiniz. Yoğurt içerisinde bulunan laktik asit sayesinde cildinizde bulunan kirin ve ölü hücrelerin temizlenmesine yardımcı olacaktır. 

Gözenek sıkılaştırmak için doğal maske tarifleri dışında bir kaç da önerim olacak sizlere. Piyasadaki toniklerin hepsinden daha güzel olan gül suyunu cilt bakımı rutininize eklemenizi kesinlikle tavsiye ederim. Soğuk su gözeneklerin daralmasına yardımcı olacağı için yüzünüzü soğuk su ile yıkamaya çalışın. Tabii ki güzel bir cilt için bol bol sebze ve meyve tüketmeyi unutmayın.

8 yorum:

  1. Salatalık işi mantıklıymış yüzümde egzama azaldıktan sonra çok hafif açık gözenekler olduğunu gördüm denerim mutlaka teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Gözenekler konusun da bende muzdaribim ,gülsuyunu çok faydalı bu konuda..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gül suyu çok iyi bir tercih, hem de doğal.

      Sil
  3. Düzenli kullanımda faydası olabilir gerçekten :)

    YanıtlaSil
  4. Salatalıklı olanı deneyeceğim yumurtalı kalsın :)

    YanıtlaSil
  5. Tonik olarak her zaman tercihim gülsuyudur, güzel bir yazı olmuş:)

    YanıtlaSil