15 Haziran 2016 Çarşamba

Ana Sayfa » , , , » Ev Dekorasyonunda Çiçek Kullanımı

Ev Dekorasyonunda Çiçek Kullanımı

15 Haziran 2016 Çarşamba
Çiçeklerin bize mutluluk ve pozitif enerji verdiği, ruhumuzda canlılık yarattığı su götürmez bir gerçek. Yaz ayları da geldiğinden her yer çiçek açmış durumda. Peki bu çiçeklerin içimizde yarattığı olumlu duyguları neden biz de ev dekorasyonuna yansıtmayalım. Eviniz ister küçük olsun ister büyük, isterseniz apartman dairesi olsun isterseniz de villa. Ev dekorasyonunda çiçek kullanmamanız için hiçbir sebep yok.


Ev dekorasyonunda seçtiğimiz çiçekler aslında ruhumuzu da yansıtır. Enerjik bir oda yaratmak için kırmızı çiçeklerden yardım alabiliriz. Diyelim ki daha romantik bir hava yaratmak istiyorsunuz. O zaman da pembe ve mor çiçekleri kullanabilirsiniz. Tabii ki çiçeklere bakamam diye korkanlar olabilir. Bu nedenle evinize canlı çiçek almıyor olabilirsiniz. O zaman da yapay çiçeklerden yardım olarak ev dekorasyonunda çiçekleri kullanabilirsiniz. Balkonları da unutacak değiliz sanırım.


Çiçekleri kullanacağınız yerler de oldukça önemli. Genellikle yapay çiçekler orta sehpaları süslese de, canlı çiçekler ışık önünü sevdiği için cam önlerini ya da cama yakın duran sehpalara koyabilirsiniz. Daha büyük saksıdaki çiçekleri ise oda girişlerinde ya da koltukların yanlarında değerlendirebilirsiniz. Tabii ki sadece oturma odasında kullanacak değiliz çiçekleri. Banyodan yatak odasına, kapı girişlerine kadar evinizin istediğiniz yerinde keyifle kullanabilirsiniz.


Ev dekorasyonunda çiçek kullanımı her ne kadar ruhumuza hitap etse de fazlasıyla abartıldığında odayı bir orman havasına büründürebilir. Benim ev dekorasyonda en sevdiğim çiçekler; orkideler. Şık ve zarif bir hava katıyor bence orkide bulunduğu mekana. Romantik bir ortam yaratmak için ise tek ihtiyacınız olan çiçek güller. Peki sizin ev dekorasyonunda en sevdiğiniz çiçek nedir?


6 yorum:

  1. İnanılmaz zevkli dekorasyonlar, insanın içi açılır yahu :)

    YanıtlaSil
  2. severim çiçek ama fazla değil bir tane orkidem var nasıl olduysa hala yaşıyor genelde bakamam kurur gider çiçekcik .-))

    YanıtlaSil
  3. Bu aralar çiçeklere takmış durumdayım ne güzel içim açıldı :)

    YanıtlaSil
  4. Çiçeksiz bir ev düşünemiyorum <3

    YanıtlaSil
  5. Çok güzeller hele ilk resim...

    YanıtlaSil