15 Şubat 2016 Pazartesi

Ana Sayfa » , , , » Avon Satin Taupe Tekli Far İncelemesi

Avon Satin Taupe Tekli Far İncelemesi

15 Şubat 2016 Pazartesi
Eskiden ne çok alırdım Avon'dan ürünler. Şu son zamanlarda hemen hemen hiç bir ürün almadım Avon'dan. Geçenlerde makyaj çekmecemi gezerken elime gelen bu farı da sizlere anlatmadığımı farkedince hemen fotoğraflarını çekeyim dedim. Makyaj severler bilirler Mac'in ünlü farlarından biridir Satin Taupe. Avon'da bundan yola çıkarak sanırım bu tekli farı çıkartmış. Ancak keşke ismini farklı koysaymış da böyle taklit gibi durmasaymış diyorum. Bu kısa girizgahtan sonra isterseniz True Color serisinden olan Avon'un Satin Taupe isimli farına daha yakından bakalım. 



Klasik siyah ambalaja sahip olan bu farda kahverengi tonu hakim. Yumuşak bir yapısı var ve sürümü çok kolay. Göz de ise diğer renklerle kolaylıkla karıştırılabiliyor. Pigmentasyonu ve kalıcılığı iyi. Aslında Avon farlarının pigmentasyonu düşük oluyor genellikle ama ne hikmetse benim aldıklarım beni hep şaşırttı. Bu da beni şaşırtan bir far oldu rengini verme ve kalıcılık konusunda. İçerisinden çıkan sünger aplikatör ile bile göz kapağının üstüne uygulama yapılabilir ama tabii ki kenarları dağıtmak için illa ki bir karıştırma fırçasına ihtiyacınız olacaktır ama gün içerisinde tazelemek isterseniz içerisindeki aplikatör işinizi görebilir. Keşke bir tarafında da ayna olsaydı. İşte o zaman çantaya at çık bir far olabilirdi. 


Peki bu far Mac'in Satin Taupe farına benziyor mu? Fotoğrafta görebileceğiniz gibi aslında benziyorlar. Avon'un Satin Taupe farı içerisinde daha bir kızıllık barındırıyor sanırım. Ama bu gözde öyle görülebilecek kadar da bir fark yaratmıyor. Aslında bu bir karşılaştırma yazısı olmayacaktı ama sanırım karşılaştırmadan da olmayacaktı.  


Kısacası Mac'in Satin Taupe farına benzeyen bir renk arıyorsanız ve de uygun fiyatlı olsun derseniz Avon'un bu farını tercih edebilirsiniz. İndirimsiz olarak bile fiyatı 20 TL. Mac'in farlarının 58 TL olduğunu düşünürsek indirimsiz olarak bile üçte biri fiyatına alabilirsiniz. Üstelik gramaj olarak da aralarında dağlar kadar fark var. Bana hangisini daha çok sevdiğimi soracak olursanız benim tercihim daha fazla kızıllık barındırdığı için Avon'un Satin Taupe farını tercih ederim.

22 yorum:

  1. Avon da bu kadar güzel far olsun ha inanamadım harikaymış mac'den bile güzel rengi yani :-)

    YanıtlaSil
  2. Rengi çok hoş gerçekten, çevremde satan yok o yüzden çok uzun zamandır Avon'dan haberim yoktu :) iyi oldu öğrendiğim :)

    YanıtlaSil
  3. aaa avon'da böyle far şaşırdım, çok benziyorlar gerçekten sevdim bunu ;)

    YanıtlaSil
  4. paylaşım için teşekkürler seni takipteyim ben de beklerim
    http://guzelvekulturluyum.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  5. Renk Mac'ten bile daha güzel görnüyor. Çok far kullanan biiri olmayınca hep bakıp geçiyorum o_O

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel rengi ama kalıcılığı nasıl acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hep baz ile kullandığımdan kalıcılığı benim için gün boyu sürüyor.

      Sil
  7. Benim kullandığım farlar da avon çok da memnunum bunun rengi de çok hoş

    YanıtlaSil
  8. Rengi çok güzelmiş, aklımda bulunsun :D

    YanıtlaSil
  9. Far denilince sen ne diyorsan doprudur valla canım :)

    YanıtlaSil
  10. Gerçekten Farın Rengi Şahane :))

    YanıtlaSil
  11. Avon satışı yapan çok kişi olduğundan ben de denemiştim bir dönem. Nemlendiriciydi benim denediklerim sevememiştim. Sonra da bulaşmadım bu markaya...

    YanıtlaSil
  12. hep paletlere baktığımdan tekli farlarını hiç görmemişim. Uzun zamandır birşey almıyorum zaten ama renk gerçekten güzelmiş

    YanıtlaSil
  13. Gerçekten Avon'un Satin Taupe'u daha güzelmiş:)

    YanıtlaSil