20 Ocak 2016 Çarşamba

Ana Sayfa » , , , , » Avon - Tangle Teezer Tarak İncelemesi

Avon - Tangle Teezer Tarak İncelemesi

20 Ocak 2016 Çarşamba
Avon marka olarak gün geçtikçe kendini yeniliyor. Avon'un bazı ürünlerini sevsem de bazılarıyla da anlaşamıyorum. Tangle Teezer tarak ise Avon'da satılmaya başlamış. Tabii ki duyar duymaz kendime bir tane aldım. Tangle Teezer tarakları Sephora'larda da satılıyor ancak Bursa'da bir Sephora mağazası olmadığından kendime alma şansım olmamıştı. Avon'da satılan Tangle Teezer tarakların tek bir olumsuz durumu var. Sadece pembe olan orijinalini alabiliyorsunuz. Tangle teezer tarakların çok daha fazla çeşidir var. 


Gerek youtube da gerekse bloglarda adından övgüyle bahsedilen ancak bir tarak için oldukça pahalı olan bu ürünü merak ediyordum doğrusu. Avon kataloglarında 40 TL'ye satılsa da Sephora mağazalarında daha fazla fiyata satılıyor. Bu kadar pahalı bir tarağın ne gibi bir özelliği var diye merak etmiştim hep. Bir tarağa da bu kadar para vermem diye büyük konuşmuştum. Bu tarağın en önemli özelliği dişlerinin yapısı. Büyüklü küçüklü dişleri sayesinde saçınızı taramakta çok başarılı. Youtube da bu tarak ile ilgili videolara bakarsanız hep zencileri göreceksiniz. Zencilerin o kıvır kıvır kargacık burgacık saçlarını nasıl açtığını görünce ne demek istediğimi anlayabilirsiniz.


Saçlarım boyalardan dolayı epey kurudu. Kuru olduğu için de düz olmasına rağmen çok karışıyor. Hatta uçlarındaki çatallanmalar nedeniyle de normal taraklarla tararken iyice kırılıyor ya da kopuyor. Tangle teezer tarak kullanmaya başladığımdan beri saçlarımı taramak eziyet olmaktan çıktı. Bu tarağın tararken saçları parlattığını da söyleyenler vardı. Bunu denemek için saçımın bir tarafını normal tarakla bir tarafını da Tangle Teezer ile taradım ve gerekten saçlarımı parlattığını gözlemledim. Tangle Teezer tarağın şekli sayesinde tutuşu da çok rahat. Aslında ben ilk elime aldığımda atları taradıkları kaşağıya benzettim. Çantada ya da seyahat sırasında kullanabileceğiniz daha küçük boyu da mevcut. Bu küçük boyların bir kapağı da var. Bu kapak sayesinde dişlerinin çantanızda veya bavulunuzda kırılması önleniyor.
Kullandıktan sonra vazgeçemeyeceğiniz bir tarak olacağına eminim ama yine de saçlarınız işlem görmemiş ve sağlıklı ise Tangle Teezer kullanmanıza gerek yok. Eğer saçlarınız işlem görmüş ve yıpranmış ise kesinlikle tavsiye ederim. Bir İngiliz kuaför tarafından tasarlanan Tangle Teezer tarağı aranızda kullanan var mı? Sizin tecrübeleriniz neler?


24 yorum:

  1. Çok severek kullandığım bir ürün. Dediğin gibi aynı kaşağıy benziyor =)

    YanıtlaSil
  2. Benim vazgeçilmez tarağım. Zaten aldığımdan beri başka tarakları kullanmaz oldum. Başka tarakla taradığımda yolup, saçlarımı kırıyor gibi hissediyorum. :)

    YanıtlaSil
  3. bende siyahı var hem ben hem de oğlum çok memnunuz bundan..

    YanıtlaSil
  4. Henüz deneme fırsatım olmadı fakat sürekli olarak olumlu yorumlar okudugum için alınacaklar listemde yer verdigim bir ürün. Güzel günlerde kullanmanız dilegimle. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  5. Ben aldim. Kivircik saçli olan iki minnosum rahat ettiler hic canlari yanmiyor artik.

    YanıtlaSil
  6. Ben bir türlü alamadım ama almak istiyorum merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
  7. Gratis'ten aldığım çakma tangle'dan çok memnun kalınca bu tarağın neden sevildiğini az çok anladım.İlerleyen dönemde alınacaklar listemde benimde ;)

    YanıtlaSil
  8. Benim büyük boy tangle Teezer taragim var . Başka taraklarla saçımı açamıyorum maalesef o yüzden çok memnunum .

    YanıtlaSil
  9. Benim büyük boy tangle Teezer taragim var . Başka taraklarla saçımı açamıyorum maalesef o yüzden çok memnunum .

    YanıtlaSil
  10. Ben de bi tarağa o kadar para vermem diyordum ta ki yıpranmış çatallaşmış saç ve parlaklık diyene kadar :D Benim saçlarım da baya yıpranık uçları çatallaştı matlaştı açmakta baya zorlanıyorum. ciddi ciddi düşünmeye başladım bunu

    YanıtlaSil
  11. sağlıkla kullan canım ben almadım ama saçı güzel açtığını duymuştum.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. İlginçmiş. Pahalı evet ama işe yarıyorsa değer...

    YanıtlaSil
  13. İlk siz de duydum. Saçlarım düz olduğu için taramada pek sıkıntı çekmiyorum açıkçası..Güle güle kullanın..

    Sevgilerle

    YanıtlaSil
  14. Bende de altın renkli olanı var, almadan önce tereddüt etmiştim ancak şimdilerde severek kullanıyorum :)

    YanıtlaSil
  15. Almadan önce ben de işe yaramaz diye düşünüyordum ama kuaförde saçımın bir türlü taranamadığını farkedince yanımda gezdirmeye başladım (:

    YanıtlaSil
  16. Benimde çok beğendiğim ve onsuz olmaz dediğim bir taraktir (k)

    YanıtlaSil
  17. Avon bile bu kadar fiyata sattığına göre bucins tarakları gerçekten çok merak ettim...

    YanıtlaSil
  18. Bende çakması var ama ondan bile memnunum aslında almak gerekiyor orjinalini:))

    YanıtlaSil
  19. Saçlarımda tek sorunum düzleştiriciden kırılması. Önerir misiniz bu tarağı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarağı her türlü saç için kesinlikle öneririm.

      Sil
  20. Çok almak istiyordum ve Avon'da satıldığını bilmiyordum.Öğrenmem çok iyi oldu teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  21. ben bunu gördüğüm de merak etmiştim sonra deneyen birisini görmediğim için almamıştım.. ben en çok rengini beğendim pembe pembe :)

    YanıtlaSil
  22. avonun da saattıgını bilmiyordum, hala var mı acaba? ben de seviyorum bu tarakları

    YanıtlaSil