29 Aralık 2015 Salı

Ana Sayfa » , , , , , , » 2015 Kozmetik Favorilerim

2015 Kozmetik Favorilerim

29 Aralık 2015 Salı
2015 yılı acısıyla, tatlısıyla bitirdiğimiz bir yıl oldu. 2016'ın hepimiz için daha umutlu, daha huzurlu ve daha mutlu geçireceği bir yıl olmasını temenni ederek başlayayım yazıma. 2015 yılı nedense bana oldukça çabuk geçmiş gibi geldi. Bu yıl da pek çok yeni markayla ve de yeni ürünlerle tanışma fırsatımız oldu. Bunların içinden bazı kozmetik ürünleri favorim oldu bazıları ise gölgede kaldı. Bu yazımda sizlere 2015 yılında en sık ve en severek kullandığım ürünlerden bahsedeceğim. 


Favorilerimin genel görüntüsüne baktığınızda en fazla payı alan marka Mac olmuş sanırım. Mac'ten aldığım hemen her parçayı çok severek kullandım. Özellikle de her ürünü almadan önce mağazada denedim. Malum bir dünya para verip sonrasında kullanmayacağım bir ürün almak istemedim. 

Mac sonrasında en sevdiğim ikinci marka ise her zamanki gibi The Balm oldu.


Mac Soft n Gentle en sevdiğim aydınlatıcı oldu bu sene. Aslında aydınlatıcı günlük makyaj rutinimde yoktu. Ancak ne zaman ki Soft n Gentle aldım o zaman makyaj rutinime aydınlatıcı da eklendi. Bu ürünü her uyguladığımda bugün ne kadar ışıl ışılsın diyenler oldu. Herkes tarafından beğenilince de daha da çok kullanmak ister oldum.

The Balm Hot Mama 2014 kozmetik favorilerim yazımda da rol oynamıştı. O zamanlar minicik bir deliği vardı. Şimdilerde ise ortasında kocaman bir delik mevcut. Bu senenin son 3 ayına kadar elimden düşürmedim kendisini. Aslında bu sene bitiririm diyordum ama ne zaman sık kullansam da ancak bu kadarını yapabildim. Bakalım sene yine benimle birlikte olabilecek mi?

hot mama

Mac Painterly Paint Pot da 1 yılı aşkın süredir benimle. Hemen her gün kullanıyorum ancak gördüğünüz kadar bir çukurluk oluşturabildim. Çok bereketli ürünlerden biri bu da. Hem göz kapağının rengini çok güzel eşitliyor hem de iyi bir baz oluşturuyor. Tek sevmediğim özelliği bazen bazı renkleri hafif pembeleştiriyor gibi geliyor bana. Yine de bir gün biterse ya da kurursa kesinlikle alacağım bir ürün.

Wet n wild'ın Brulee isimli farını da almayanı dövüyorlar. Şaka bir yana gerçekten kurtarıcı her zaman kullanılacak bir far. Bu tonda farlar hemen her palette olduğu için bunun dibini göremedim ama brulee hem yapısı hem rengiyle stoklanabilecek bir far bana göre. 

wet n wild brulee

Mac Viva Glam VI isimli ruj da bu sene edindiğim ilk mac ruj. İnanılmız severek kullandım. Aslında lustre yapıda olduğu için kalıcılığı çok fazla değil. Nemlendirmesi, dudakları kurutmaması da en büyük artısı bence.

Pastel'in 104 no'lu bu çikolata kahvesi ojeyi aldığım günden beri kullanıyorum. Günlük olarak oje sürmesem de ne zaman oje kullanmak istesem elim buna gitti. Bu renk bir oje istiyorsanız kesinlikle tavsiyem olur.


See By Chloe hayatımda kullandığım kesinlikle en iyi parfüm diyebilirim. Kokusu, kalıcılığı nedeniyle favorim oldu. Parfüm konusu biraz kişisel bir durum. Ben de çok kalıcı olan bir parfüm bir başkasında o kadar kalıcı olmayabiliyor. Benim imza parfümüm See By Chloe oldu sanırım. Bu benim 3. şişem ve bitmek üzere. Bittiği gibi tekrar alacağım. Çok yakında detaylı olarak içeriğini sizinle paylaşacağım.

Mac Fix Plus tüm zamanların en iyi icadı bence. Hele de benim gibi kuru bir cildiniz varsa çantanızdan ayıramayacağınız bir ürün olacak diyebilirim. Makyajımı silmeden gün içerisinde kuruyan cildimi nemlendirmeme yardımcı oluyor. Neden bu kadar geç aldım hiç bilmiyorum.

see by chloe

2015 yılında benim en sıklıkla kullandığım ve favorim olan kozmetik ürünleri bunlardı. Bu yazıyı hazırlarken farkettim ki favorim olan ürünlerin çoğunun detaylarını sizlerle paylaşmamışım. Önümüzdeki günlerde hepsini paylaşacağım. Bu ürünler içerisinde sizin de favoriniz olan bir ürün var mı? Peki ya en sevdiğim blogger arkadaşlarımın favorilerini merak ediyor musunuz? Eğer merak ediyorsanız onların da bloguna uğramayı unutmayın.

21 yorum:

  1. Paint pot ve Brulee benimde en çok kullandığım ikiliydi bu yıl. Chole nin bu kokusu sana çok yakışıyor bence de, nerde duysam görsem sen geliyorsun aklıma :)

    YanıtlaSil
  2. Hot Mama 'yla tanismama sen vesile olmustun.benimde favorim ☺

    YanıtlaSil
  3. çok güzel ürünler bir o mac paint pot'un o rengini sevemedim gitti ben..

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir yazı olmuş canım ^-^, hot mama kesinlikle benimde favorim nerdeyse hergün elim ona gidiyor ^o^ bende ilk favoriler yazımı videosuyla paylaşacağım heyecan yaptım *-*

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bir yazı olmuş,paint pot benim de favorilerimden :)

    YanıtlaSil
  6. Mac paint pot benimde 2015 favori ürünüm
    http://matmazelgreen.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. Mac fix plus ı çok merak ediyorum aslında.. :)

    YanıtlaSil
  8. 2016'da Paint Pot almak farz oldu bana :-d Benim de ilk 3'ümde Fix+ var. Bittiği için favorilerime ekleyemedim ama ;( gerçekten herkeste mutlaka bulunması gereken bir ürün.

    YanıtlaSil
  9. kullanmış olduğunuz markaları hep kullanıyorum ve cok memnunum :)

    YanıtlaSil
  10. Mac Paint potlar ve brule her yılın favorisi bana kalirsa:)

    YanıtlaSil
  11. 2016'nın senin için daha güzel bir yıl olmasını dilerim:)))

    YanıtlaSil
  12. Çoğu benimde favorim inan. Emeğine sağlık ;)

    YanıtlaSil
  13. See By Chloe merak ettiğim bir koku (:

    YanıtlaSil
  14. Aydınlatıcı olarak Lightscapade kullanıyorum ancak Soft and Gentle da çok merak ettiğim bir ürün :)

    YanıtlaSil
  15. mac in ürünleri gerçekten çok berektli oluyor. Verilen paraya fazlasıyla değiyor..

    YanıtlaSil
  16. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Bir çok yeni ürünle tanışma şansım oluyor.

    YanıtlaSil
  17. Mac'in paint potunu bende uzun zamandır bitiremedim cidden bereketliymiş.

    sevgiler,

    tolunay

    YanıtlaSil
  18. Çok güzel ürünler.. Far ve rujların rengi genellikle kullandığım renklere çok yakın. Parlaklıkları da çok güzel..

    YanıtlaSil
  19. Hepsi çok güzelürünler ama ben parfümünüzle ilgili detaylı yazınızı merak ediyorum ,ve bekliyorum :)Sevgiler.

    YanıtlaSil
  20. Hot mama allik benimde favorilerim arasında :)

    YanıtlaSil