17 Ocak 2015 Cumartesi

Ana Sayfa » , , » Çekici Gözlere Ulaşmak İçin 10 Adım Yeterli

Çekici Gözlere Ulaşmak İçin 10 Adım Yeterli

17 Ocak 2015 Cumartesi
Kimimizin makyajının olmazsa olmazı göz makyajı, kimimiz ise hiç göz makyajı yapmadan tamamlıyoruz makyajımızı. Yine de gözlerimizin çekici ve kusursuz görünmesini hepimiz isteriz. Doğru uygulamalar ile gözlerinizi daha çekici ve kusursuz göstermeniz mümkün. İşin sırrı aşamaları doğru bir sıra ile uygulamak. Çekici gözlere aşağıdaki 10 adıma uyarak ulaşmanız mümkün.

cekici gozler icin

gozleri canlandirma


1- Canlandırma: Sabahları fazla uyumaktan ya da az uyumaktan gözlerinizde şişlikler oluşabilir. Makyajınıza başlamadan önce kısa bir süre buz ile gözlerinize masaj yapabilirsiniz.

2- Nemlendirme: Makyajı iyi yansıtmak için gözaltlarını nemlendirmek, kreminizi sabah ve akşam düzenli olarak uygulamak şart. Kapatıcı adımı için de şart.

3- Kapatıcı: Nemlendirdikten sonra göz altlarınızdaki morlukları kapatmak, rengi eşitlemek için mutlaka kullanmalısınız. Eğer iyi nemlendirmez iseniz kaptıcınız gün için de size sorunlar yaratabilir.

4- Baz Kullanmak: Gözünüze uygulayacağınız farınızın daha uzun ömürlü olmasını sağlamak için mutlaka bir baz kullanmalısınız. Bazlar farlarınızın renk kalitesinin de artmasına yardımcı olacaktır.

5- Gölgelendirme: Göz hatlarınızı belirginleştirmek için bu adımı mutlaka uygulamalısınız. Göz kapağının katlanma bölgesine kahve tonlarında bir far ile gölgelendirme yapabilirsiniz.

6- Gözleri Belirginleştirmek: Bu adım için koyu bir göz kaleminden yardım alabilirsiniz. Üst kirpik diplerine koyu renk kalem çekerek daha çekici bakışlar yaratabilirsiniz. Gözleriniz küçük ise alt kirpik dibine ten rengi ya da beyaz kalem çekerek de gözlerinizi daha iri gösterebilirsiniz.

7- Aydınlatma: Kaş altında ve göz pınarında açık bir renk far ya da aydınlatıcı ile daha parlak ve aydınlık bir görünüm elde edebilirsiniz.

kirpik kivirici
8- Daha kıvrık kirpikler: Kirpiklerinizin daha kıvrık görünmesi için maskara uygulamadan önce mutlaka kirpiklerinizi kıvırın.

9- Kaşlar: Gözlerinizin daha çekici görünmesini istiyorsanız mutlaka kaşlarınızdaki boşlukları doldurmalısınız. Böylelikle daha güçlü bir ifadeye sahip olabilirsiniz.

10- Maskara: Tabii ki gözlerinize anlat katmanın en önemli yolu kirpikler. Kesinlikle maskara sürmeden göz makyajı düşünülemez.

Adımların fazla oluşu gözünüzü korkutmasın ben zaten günlük makyajımda bu adımların 8 tanesini yapıyorum. Sadece buz ve kirpik kıvırıcı kullanmıyorum. Tabii ki kadın olmak ve çekici gözlere ulaşmak kolay değil.

6 yorum:

  1. Cok duzenli ve butun adimlari net bicimde aciklayan bir yazi olmus. Ben cok begendim:)

    YanıtlaSil
  2. Bu güzel anlatım için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  3. Cok faydali bir yazi olmus emegine saglik canim. :)

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
  5. merhabalar bu güzel blogu nasıl görmemişim hayret dogrusu...sevgilerle...

    YanıtlaSil
  6. blogunuzu blog keşif etkinliği sayesinde keşfettim,gerçekten çok güzel bir blogunuz var :) takipteyim bana da beklerim :)))
    http://tasarimkaravani.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil