4 Haziran 2016 Cumartesi

Ana Sayfa » , , » Sağlıklı Kilo Vermek İçin Öneriler

Sağlıklı Kilo Vermek İçin Öneriler

4 Haziran 2016 Cumartesi
Kadınların en çok kafayı taktıkları konuların başında kilo problemi geliyor. Bazılarımız doğuştan şanslı ve hayatlarının hiçbir döneminde kilo problemi yaşamıyor ancak bazılarımız da hayatımızın bir döneminde de olsa kilo vermeye çalışıyoruz. Kilo vermek asla çok kolay bir olay olmadı. Kolay olmadığı gibi sağlıklı kilo vermek de kimileri için çok zor. Kilo vermeye çalışırken yanıltıcı uygulamalar sonrasında sağlığını kaybeden hatta daha çok kilo alan kişilerin sayısı da oldukça fazla.



Yapılan yanlış uygulamaların başında da vücudu aç bırakarak zayıflamaya çalışmak, kilo vermek için ilaç kullanmak ve de sağlıksız şok diyetler uygulamak geliyor. Ancak sağlıklı kilo vermek sabır isteyen bir durum. Bunun için yapabileceğiniz naçizane önerilerimden bahsetmek istiyorum bu yazımda sizlere.

Sağlıklı kilo vermek istiyorsanız yapmanız gereken ilk şey abur cuburları ve de şeker içeren yiyecek ve içecekleri hayatınızdan çıkarmaktır. Bu ürünler hem size kilo aldırıyor hem de sağlığınızı açıkça tehdit ediyor. Eğer günlük olarak yemeklerinizde çok porsiyon tüketiyorsanız bunları azaltmak ile işe başlayabilirsiniz. Geleneksel olarak bizim yemek düzenimiz çorba ile başlayıp bir ana yemek yanında pilav ya da makarna, salata ve tatlıdan oluşuyor. Mesela bir öğünde şehriye çorbası içtiğinizi, biber dolması ve makarna yediğinizi düşünelim. Şehriye, dolma içindeki pirinç ve makarna sizce de çok fazla değil mi? Oysa şehriye çorbası, ızgara tavuk yanında salata tüketseniz doymaz mısınız? İşte eğer diyet yapmak size göre değilse öğünlerinizi düzenleyerek işe başlayabilirsiniz. 

Tatlı ne kadar da insana mutluluk veren bir şey ancak bir o kadar da başa bela. Eminim tatlısız yaşayamayanlar vardır. Özellikle de bizim o geleneksel şerbetli tatlılarımızı çok sevenler. Tatlı krizlerini önlemenin en güzel yolu meyveden geçiyor. Ancak yine de illa ki tatlı yemek istiyorsanız sütlü tatlıları tercih etmeye çalışabilirsiniz.  Bir muhallebiyi yaparken şeker kullanmak yerine inciri tercih edebilir ve yine de harika bir tatlı yapabilirsiniz. Bu konuda uzman olmadığım için yemek bloglarına bakmanızı tavsiye ederim.

Sağlıklı kilo vermek isteyen biri için olmazsa olmaz olan şey ise spordur. Ancak bir fizyoterapist olarak şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Spor yapmak istiyorsanız kendiniz için doğru olan sporu kesinlikle uzmana danışmalısınız. Çünkü kilo olan biri doğru sporu yapmak, kilo vereceğim diye saçma sapan hareketler yaparsa sakatlanmalara da o kadar davetiye çıkarır. Kişisel olarak tavsiyem ise yürüyüş. Ancak yürümek de öyle alışveriş yapar gibi olunca spor olmuyor bilesiniz. Düz bir zeminde belirli bir tempoda yapacağınız yürüyüş sağlıklı kilo vermenize yardımcı olacaktır.

Sağlıklı kilo vermek isteyenlere benim önerilerim bunlar. Tabii ki benim birinci önerim bir uzmandan yardım almak. Umarım bu yazı sizin için faydalı olmuş ve keyifle okumuşsunuzdur. 

5 yorum:

  1. Abur cubur ve kahveyi bıraksam yeter bana :(

    YanıtlaSil
  2. Spor herşeyin başında geliyor tabiki. Güzel yazı için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  3. Gece geç saatlere kadar oturunca abur cuburu açlığımı yatıştırmak için çok tüketiyorum acil kesmem lazım yoksa bikiniyi rüyamda görürüm ;-(

    YanıtlaSil
  4. Benim eşimde aynı sizin dediğiniz yöntemle 10 kg yakın kilo verdi . Sağlıklı ve yeteri kadar yersek kilo ermek için uğraşmayız en azından. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Sadece beslenme düzenini degistirmek ve spor yetiyor. Agir spora veya agir diyete de gerek yok.çok güzel tavsiyeler canim.

    YanıtlaSil