11 Şubat 2016 Perşembe

Ana Sayfa » , , » Ortak Ürün Bitirme Projesi - Project Pan

Ortak Ürün Bitirme Projesi - Project Pan

11 Şubat 2016 Perşembe
Biz kozmetik bloggerlarının en büyük özelliği kozmetik ürünlerini stoklamaya olan merakı sanırım. Hal böyle olunca da evde yer gök kozmetik ve makyaj ürünü oluyor. Gözümdeki açlık bir türlü bitmediği için project pan yapmalıyım dedim. Blog dünyasının bana kazandırdığı harika arkadaşlarım Güzellik Editörü, Ece'nin Günlüğü ve Kozmetik Meraklısı ile project pan işine girmeye karar verdik. Project pan nedir bilmeyenler için kısaca açıklayayım. Kendinize istediğiniz sayıda ürün belirliyor ve o ürünler bitene kadar muadili olan farklı bir ürün kullanmıyorsunuz. Normalde bu işin kuralı arasında alışveriş yapmamak da var ancak biz bu kuralı hiçe saymaya karar verdik. Yine de daha dikkatli alışveriş yapacağımızdan emin olabilirsiniz.


Project panimiz iki bölümden oluşuyor. İlk bölümde 5 bakım ürünü ikinci ve daha zor bölümde 5 makyaj ürünü yer alıyor. İlk fotoğrafımda görmüş olduğunuz bakım ürünlerini Mayıs ayına kadar bitirmeyi planlıyoruz. Hayatımda ilk kez project pan yaptığım ve de kendime hiç güvenmediğim için biraz kolaya kaçtığımı itiraf etmeliyim. Ürünleri kısaca anlatmam gerekirse.
Bath & Body Works Twilight Woods vücut losyonu 88 ml ve hemen hemen hepsi dolu. Aslında kuru bir cildim olduğu için krem bitirmek zor olmuyor ama kış olduğu için bu konuda biraz üşengecim. Aynı markadan bir de Mad About You isimli fotoğrafta en sağda gördüğünüz vücut spreyi var bitirme projemde. Yaklaşık 100 ml'lik ürün var içinde şu an. 
Farmasi gül suyu ve Garnier makyaj temizleme suyu; günlük bakımımın bir parçası olduğu için bitirmekte zorlanmam sanırım. Her iki şişe içerisinde şu an için yaklaşık 200 ml'lik ürün bulunuyor. Garnier suyu pek sevmediğimden bitirmek istiyorum, bu nedenle ekledim. 
Bakım olarak seçtiğim 5. ürünüm de Maybelline Baby Lips lip balm. Fotoğrafta gördüğünüz kadar ürün kaldı. Bitirebilmek için başucuma koydum.



İşin en zorlu ama belki de en keyifli kısmı makyaj ürünlerine geldi sıra. Bu ürünlerin bitirme süresi tabii ki Mayıs'a kadar olmayacak. Yıl içerisinde ne zaman bitirebilirsem başarılı sayacağım kendimi. 
The Balm Meet Matte far paleti ile projeme geçen sene başlamış bu paleti bitirmeyi hedeflemiştim ancak gördüğünüz gibi başarılı olamadım. Bu paletin her bir rengini bitirmenin imkansız olduğuna kanaat getirmiş olsam da bu sene içinde en azından yeşil, mavi ve en koyu renk hariç diğer dört rengi bitirmeyi planlıyorum. Yine bir The Balm ürünü olan Hot Mama'yı da bitirebilirsem çok iş başarmış sayacağım kendimi. Zira bu hale bir yılda ancak geldi.
Minnacık kalmış olan Rimmel London Kate Moss ruj serisinden 07 numaralı olanı herhalde çabuk bitirebilirim. Eğer başarırsam bu benim bitirdiğim ilk rujum olacak.
Diğer iki ürünüm ise Mac markasına ait. Çift taraflı olan Mac concealerın sarı olan tarafını hiç kullanmıyorum ama diğer tarafı yarılandı şu anda. Mac Painterly paint pot ise her makyajımda baz olarak kullandığım bir ürün olmasına ve de 1 senedir kullanmama rağmen hala dibi görünmüş değil. Biter mi? Ona da hiç emin değilim.

Ne dersiniz bu ürün bitirme (project pan) projemde başarılı olabilir miyim acaba? Bu projede istikrarlı davranır ve başarılı olabilirsem, sürekli olarak devam ettirmek istiyorum bunu. Aldığım ürünleri kullanıp bittiğini görmek kadar mutluluk verici bir olay yok sanırım. Nispeten daha kolay olan bu ilkini bitirirsem daha zor ürünler seçmeyi hedefliyorum. Eğer Güzellik Editörü,Kozmetik Meraklısı, Ece'nin Günlüğü'nün hangi ürünleri seçtiğini merak ediyorsanız, onların bloguna da bir göz atın derim. 

24 yorum:

  1. Zorlu parçalarımız paletlerimiz olmuş bence :-) Hepimiz başarıyla sonuçlandırırız umarım (f)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım, merakla bekliyorum sonuç ne olacak.

      Sil
  2. Hahaha kozmetiklerde de kolaya kaçmışsın gibi :) Biter biter, hepsi kullandığın ürünler canım. Hot Mama'ya resmen şok oldum. Harika, darısı başıma diyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet öyle oldu ama olsun bu ilk projemiz, yapamazsam diye korktum.

      Sil
  3. Cilt bakımı zorlamaz bizi kozmetik kadar ama yaparız biz bitiririz bence :)

    YanıtlaSil
  4. makyaj ürünleri özellikle bitecek gibi görünüyor kolay gelsin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi hot mama ve painterly ile 1 senedir uğraşıyorum ama ancak bu kadar oldu.

      Sil
  5. makyaj ürünlerini istesem de bitiremiyorum :))

    YanıtlaSil
  6. Allık ve Palet nasıl bitecek merak ediyorum :) Haydi kolay gelsin başarılar :)

    YanıtlaSil
  7. En zor biten bakım ürünleri ben de.

    YanıtlaSil
  8. sanırım en hızlı bitecek Garnier misel solüsyon ve ruj olacak =)

    YanıtlaSil
  9. Hayatım boyunca bile zor bitiririm heralde bu kadar ürünü:) sanırım ben bakımsız bir bayanım...

    YanıtlaSil
  10. Lezzet dansına katılıyorum ben de bitiremem sanırım:))) bu konuda üşenenler sınıfında olabilirim:))))
    Sağlıkla kullan canım.

    YanıtlaSil
  11. Ne güzel bir proje keşke bende uysam hep diyorum biri bitmeden diğerine geçmeyeceğim ama çok maymun iştahlıyım.

    YanıtlaSil
  12. Artık far bitirmek hayal gibi ama cilt bakım ürünleri için bir project yapmak istiyorum bende ;)

    YanıtlaSil
  13. Biter bence bunlar, kolayca :-)

    YanıtlaSil
  14. ürün bitirmek gerçekten çok zor (p) başarılar diliyorum (h) :)

    YanıtlaSil
  15. tek olsan bu projede olmasan bitmez belki ama ,biter bence

    YanıtlaSil