3 Şubat 2016 Çarşamba

Ana Sayfa » , , » Göz Altı Morluklarının Nedenleri Nelerdir?

Göz Altı Morluklarının Nedenleri Nelerdir?

3 Şubat 2016 Çarşamba
Göz altı morlukları her yaş grubunda hem kadınlarda hem de erkeklerde görülebilen bir sağlık problemidir. Fiziksel görüntümüzü etkilediği için de göz altı morlukları olan kişilerin ciddiye aldığı bir durumdur. Kadınlar olarak bu konuda biraz daha şanslıyız. Concealer, corrector gibi kozmetik ürünleri sayesinde göz altı morluklarımızı başarılı bir şekilde saklayabiliyoruz. Tabii ki saklamak bu soruna bir çözüm olmuyor. Göz altı morluklarına bazen şişlik ve halkalar da eşlik edebiliyor.



Gözaltı morluklarının başlıca nedeni uykusuzluk olabilir. Özellikle geç saatlerde yatıyor ve gün içerisinde bilgisayar başında gözlerinizi yoruyorsanız morluklar ve halkalar kaçınılmaz olacaktır. Aşırı stres, dengesiz beslenme, az su içmek de yine gözaltı morluklarının nedeni olabilir. Göz kuruluğunuz varsa suni göz yaşı kullanmanızı önerebilirim. Çünkü göz kuruluğu da morluklara sebep olabilir.

Bu basit nedenler dışında göz altı morlukları bazı önemli hastalıkların habercisi de olabilir. Özellikle uzmanlar karaciğer rahatsızlıklarının göz altı morluklarına neden olabileceğini belirtmektedir. Maalesef bu morluklar genetik de olabiliyor. Bu durumda yapabileceğiniz şeyler sınırlı. Eğer uzun süredir bu sorunla karşı karşıya iseniz bir doktora görünmeniz de fayda var. Ancak dönem dönem bu sorunla karşılaşıyorsanız evde hazırlayabileceğiniz bazı uygulamalar ile sorununuza çözüm bulabilirsiniz. 

Bu uygulamalardan en popüler olanı tabii ki salatalık ve patates. Dilimlenmiş patates veya salatalığı gözlerinizin üzerine koyarak bir süre bekletmek faydalı olabilir. Bunların haricinde yine çok popüler olan bir uygulama da çay poşetlerini gözlerin üzerine koymak olabilir. Popüler olan bu uygulamaların dışında papatya çayı, beyaz peynir, soğuk süt ile yapılan uygulamalar da gördüm ancak bana pek de faydalı olacakmış gibi gelmedi. Bu nedenle en sevdiğim zaten halihazırda her zaman evde çay demlendiği için çay poşetleri ile yapılan uygulama. Ekstra bir uygulama süresi de olmadığı için oldukça pratik.

Göz altı morluklarınız varsa öncelikle buna sebep olan nedeni ortadan kaldırmalısınız. Sebep olan neden ortadan kalktı ve siz de pratik bazı uygulamalar yaptınız ancak hala morluklarınız devam ediyorsa vakit kaybetmeden doktora görünmenizi öneririm. Sizin gözaltı morlukları ile baş etme yönteminiz nedir? 

11 yorum:

  1. Açılın bende de varlar!!! Az su ve bolca uykusuzluk benimkilerin nedeni.. Vallahi korkuyorum böyle kalacaklar alışıp gitmeyecekler :D

    YanıtlaSil
  2. Benim göz altı morluklarim, şişliklerim gece çalışmamdan kaynaklanıyor. Erken yaşlanıyorum sanırım. Uyumazsan ne yaparsan yap o morluklar gitmiyor

    YanıtlaSil
  3. Benim göz altı morluklarim, şişliklerim gece çalışmamdan kaynaklanıyor. Erken yaşlanıyorum sanırım. Uyumazsan ne yaparsan yap o morluklar gitmiyor

    YanıtlaSil
  4. uykusuzluk benim en önemli nedenim gece içinde en aşağı 2 defa kalkıyorum o nedenle ne yaparsam yapayım düzelmiyor o göz altlarım..

    YanıtlaSil
  5. Uykumu iyi alırsam morluk olmuyor b-(

    YanıtlaSil
  6. bende tek nedenden oluyor oda uyku düzensizliği ;(

    YanıtlaSil
  7. Benim morluktan çok göz beyazindaki kırmızı kılcal damarlar var. Bundan muzdaribim. Hani şöyle bembeyaz goz beyazı olanlara bayılıyorum ben

    YanıtlaSil
  8. Gözaltı morluğu şikayetim yok ama çizgilerim bayağı belirginleşti, iyi bir öneriniz varmı bu çizgiler için??

    YanıtlaSil
  9. Çok faydalı bir yazı olmuş çay ve patates fikirlerini sevdim :)

    YanıtlaSil
  10. Normalde çok göz altı problemi yaşamama rağmen bu yıl geç yatma ve yorgunluk sayesinde her zamankinden daha koyu renkli göz altlarına sahibim.Uyku ve dinlenme bu konuda çok önemli bence ;)

    YanıtlaSil