27 Aralık 2015 Pazar

Ana Sayfa » , , » Çikolatanın Yararları ve Zararları Nelerdir?

Çikolatanın Yararları ve Zararları Nelerdir?

27 Aralık 2015 Pazar
Çikolata sevmeyen var mıdır merak ediyorum doğrusu. Özellikle mutluluk vermesi ile bilinen çikolatanın daha farklı yararlarının da olduğunu biliyor musunuz? Peki ya çikolata tüketmenin zararları var mıdır? Çikolata nasıl mutluluk hissetmemize neden oluyor? Tüm bu soruların cevaplarını yazımda bulabilirsiniz. 


ÇİKOLATANIN YARARLARI:


İçerisinde bulunan Flavonoid isimli antioksidan isimli madde sayesinde bize pek çok yarar sağlar. Örneğin bitter yani siyah çikolatanın yüksek tansiyona iyi geldiği uzmanlar tarafından kanıtlanmıştır. Çikolata yediğimizde vücudumuz endorfin adı verilen bir hormon salgılar. Bu hormon sayesinde vücudumuzun mutluluk seviyesi artar. Çikolatanın içeriğindeki kafein daha dinç olmamızı sağlar. Üstelik kahve yerine çikolata tüketmeniz sağlığınız için daha yararlıdır. Çünkü kahveye göre daha az kafein içermektedir. Afrodizyak etkisini de unutmamak gerekir.

ÇİKOLATANIN ZARARLARI:


Tabii ki çikolatanın zararlarının başında içeriği fazla kalori geliyor. 1 bar çikolatanın yaklaşık 400 kalori olduğu düşünülünce kilo problemi olanların kaçınması gereken bir yiyecek oluyor kendisi. Çikolata üretirken kullanılan şeker de maalesef vücudumuz için uygun bir besin değil. Üstelik piyasada satılan çikolataların çoğu zararlı içeriklerle dolu. Kaliteli bir çikolata kakao yağından yapılır. Kakao yağı da diğer doymuş yağlara göre daha az kalorilidir ama tabii ki kaliteli çikolata bulmak zor. 

Yine de siz siz olun çikolatanın faydalarını yabana atmayın. Kararında tüketilen çikolatanın da mutluluk verdiğini unutmayın. Mutlu olmaya ihtiyacımız olan şu günlerde çikolata yiyerek hayatmızdaki kötülüklerden uzaklaşabilsek keşke.

5 yorum:

  1. Çikolatasız bir dünya düşünemiyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Çikolata sevilmez mi yaa :) benim baş tacım Nutella. Diğer çikolatalarla pek aram iyi değil ama genel anlamda seviyorum ve yine de yiyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Çikolatasız bir hayat mı :(( Düşünemiyoırum ben valla

    YanıtlaSil
  4. Kahve yanında olmazsa olmazım ....

    YanıtlaSil
  5. Hayır diyemeyeceğim tek şey çikolata :)

    YanıtlaSil