11 Temmuz 2015 Cumartesi

Ana Sayfa » , » Geçmiş Modası - 1960'lı Yılların Kadın Modası

Geçmiş Modası - 1960'lı Yılların Kadın Modası

11 Temmuz 2015 Cumartesi
Geçmiş yıllarda giyilen kıyafetler günümüzde de dönüp dolaşıp tekrar moda olabiliyor. Daha önceki geçmiş modası yazımda 1920'li yılların modasından bahsetmiştim. Bu yazımın konusu ise 1960'lı yılların modası. 1960'lı yıllar denilince sanırım hemen herkesin aklına Audrey Hepburn geliyordur. Onun giydikleri ise 1960'lı yıllarda ne giyilir sorusunun kafamızdaki cevabını oluşturuyor. Peki 1960'lı yıllarda moda nasıldı gelin beraber bakalım.

1960'larda kadinlar


1960'lı yıllar hem feminen hem de maskülen yapıda parçalardan oluşuyor. Bu yıllarda elbiseler genellikle düz kesim tercih edilmiş. 1960'lı yılların ortasına doğru mini etekler de hayatımıza girmiş. Şık ceketler de bu yıllarda kullanılan parçalardan. Şapka ve eldivenler ise bu dönemin vazgeçilmez aksesuarlarını oluşturuyor. Saçlar genellikle kısa ya da en fazla omuz hizasında kullanılıyormuş bu dönemlerde. Pançoya benzeyen geniş paltolar da bu dönemde sıklıkla kullanılan bir parça. Ayakkabılara bakacak olursak bu dönemde en çok kısa topuklu kitten heel ayakkabılar giyiliyormuş. Ayakkabı rengi genellikle beyaz olsa da farklı renkleri de kullanılmış 1960'lı yıllarda.

1960'larda moda

Bana göre moda kişinin kendine yakışanı giymesidir. Biraz klişe bir laf ama doğru. Moda diye abuk sabuk şeyleri üzerimize geçirmemiş hiç de hoş olmayan görüntüler ortaya çıkarabiliyor. Günümüz modasında hala etkisini sürdüren 1960'lı yıllar benim en sevdiğim dönemlerden. Bu dönemi günümüzde yansıtan en iyi ünlü ise bence Adele. Adele'in de harika sesine bayıldığımı söylemeden geçemeyeceğim. Giyim stili, saçı, tarzı tam bir 1960'lar kadınını yansıtıyor. Peki sizin en favori yılınız nedir?

20 yorum:

  1. 90 li yılları seviyorum bende tatlım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay evet ya bence de yakın tarihte en iyisi 90'lar sanırım. 80'ler ise korkunç.

      Sil
  2. Kıyafetlerden asalet akıyor resmen..

    YanıtlaSil
  3. Sanki benim dönemim 60 ve 70'ler olmalıymış :)

    YanıtlaSil
  4. Fenaymis. Hic benim tarzım degil. Baskasinda begenirim o ayri😊

    YanıtlaSil
  5. Moda gerçekten de yakışanı giymektir. Ama geçmişin izleri son zamanlarda cazip gelmeye başladı... Bir geriye dönüş, geçmişe özlem var. Kıyafetlere de yansıyor bu durum. ama ne yalan söyleyim, Fotoğraflara bakınca geçmişe özenmemek de mümkün değil. Çok ciciler...) Her ne kadar giyimde tercih etmesemde bakmak güzel..:)

    YanıtlaSil
  6. ilk kareler değil de sondakiler (şu an günümüzde de çok ön planda ) çok güzel. Abartmadan absürtleştirmeden moda az renginden az modelinden kendimize yakışan en güzel modadır bence de:))

    YanıtlaSil
  7. geçmiş, şimdi ve gelecek! bayanlar hep aynı :D
    http://microsoftteknolojileri.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  8. Ben severim o yılları. Hatta annem sen hep geç gelmişsin dünyaya der bu yüzden...

    YanıtlaSil
  9. Eskiler daha şık ve asaletli şimdi sokaktaki insanlar bir örnek gibi..

    YanıtlaSil
  10. Bu dönemin saçlarına hastayım (:

    YanıtlaSil
  11. o yıllara hayranım özellikle elbiselerine :) ne güzel bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
  12. Ben bu yılların modasına bayılıyorum o oversized manto ne kadar güzel mesela

    YanıtlaSil
  13. her dönemin güzel çizgileri de var absürd tasarımları da.. Ama en absürd yıllar sanırım 80'lerdi :)

    YanıtlaSil
  14. 60'ları severim ben de

    YanıtlaSil
  15. Eteği kabarık elbiseleri pek severim. Ama kendime yakıştırmıyorum ne yazık ki...

    YanıtlaSil
  16. 60’lı yılların desenleri pop-art akımının yaygınlaşması ile geometrik desenler dikkat çekiyordu. https://www.tarz2.com/modada-60li-ve-70li-yillar

    YanıtlaSil