6 Nisan 2015 Pazartesi

Ana Sayfa » , , » Alkali Su Nedir? Ne İşe Yarar?

Alkali Su Nedir? Ne İşe Yarar?

6 Nisan 2015 Pazartesi
Son zamanlarda her yerde görür oldum Alkali Su yazılarını. Merakıma yenik düşüp araştırdım ve öğrendiklerimi de sizlerle paylaşmak istiyorum. Hepimiz kızartmalara bayılıyoruz, ya yediğimiz rafine gıdalar ve beyaz unlu mamuller. Bizim vücudumuzun ph değeri alkali yönündedir ancak tükettiğimiz bu gıdalar nedeniyle ile vücudumuzun asit oranı artmaktadır. 

alkali su nasil hazirlanir
Alkali Su Nedir?

Daha detaylı olarak anlatmam gerekirse; nasıl ki havadaki maddeler bir elmayı içten içe çürütüyorsa, bizim de yediğimiz zararlı gıdalar, gazlı içecekler, stres, üzüntü, öfke gibi olumsuz duygular vücudumuzu da etkilemekte ve hücrelerimizde bozulmalara sebep olmaktadır.
Daha başka bir örnek daha vermek istiyorum. Ellerinizle çiğ tavuk ya da ete dokunduğunuzda ellerinizde oluşan yağı geçirmek için ellerinizi sadece su ile yıkarsanız ellerinizden bu yağlılık hissi gitmez ama sabun ile yıkadığınızda ellerinizdeki yağlardan kurtulabilirsiniz. Bunun nedeni sabunun alkali olmasından kaynaklanıyor.

Alkali Suyun Faydalı Nelerdir?

Hücrelerde hidratasyon yani nemlenme sağlar. Vücudumuzdaki hücrelerin yenilerek daha genç ve sağlıklı kalmasını sağlar.Vücudumuzda biriken asidik toksinlerin atılmasını sağlar. Bu kadar güzel faydaları varsa hepimiz alkali su tüketmeye başlamayız bence.

farmasi alkamine damla
Farmasi Alkali Su Damlası

Kullanmak ve denemek amacıyla ben kendime Farmasi'nin Alkamine Alkali Su damlasını aldım. Ancak siz dilerseniz 2 litre suya 1 tatlı kaşığı İngiliz karbonatı (bulamadığınız takdirde bildiğimiz karbonat da olur) koyarak evde kendi alkali suyunuzu hazırlayabilirsiniz. 

Alkali olan besinleri daha fazla tüketip, asidik değeri fazla olan gıdalardan da kaçınabilirsiniz. Basit olarak söylemek gerekirse daha fazla sebze ve meyve tüketmeliyiz. Alkali besinlere örnek olarak; ıspanak, brokoli, buğday çimi, salatalık, zencefil, hindibağ, ısırgan otu, nane, zeytinyağı verilebilir.

Sabahları güne alkali su ile başlamalıyız. Eğer hazırladığınız karbonatlı suyu içmekte zorlanıyorsanız içerisine bir miktar bal ekleyebilirsiniz. Gün içerisinde ile yediğimiz besinleri de dengeleyebilirsek sağlıklı yaşama bir adım daha atmış oluruz. Siz hiç alkali su kullandığınız ya da alkali diyet yaptınız mı? Etkilerini benimle paylaşırsanız çok memnun olurum.

34 yorum:

  1. Detaylı bilgiler için çok teşekkür ederim.Bende hep mera ederdim nedir faydası diye.

    YanıtlaSil
  2. ingiliz karbonatını daha önceuştum. şimdi bir de burda okuyunca iyice merak ettim. aktarlarda var mıdır acaba, bakmak lazım..

    YanıtlaSil
  3. Faydalı bilgiler için saol canım bende bloğuma beklerim :)

    http://makyajligunler.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  4. farmasi markasının alkali suyunu bende kullanıyorum ve gercekten yararlı oldugunu dusunuyorum herkese tavsıye ederım :)

    YanıtlaSil
  5. Ben bunu çok önceden beri yapıyorum, ödem atmak için çok işe yarıyor ayrıca limon suyu da alkalidir bir bardak suya 2-3 damla sıkılarak alkali hale getirilebilir güzel paylaşım için teşekkürler sevgiler

    YanıtlaSil
  6. diyet dönemimde ingiliz karbonatını kullandım. çok faydasını gördüm. Kabızlığa bile çare diyebilirim

    YanıtlaSil
  7. Paylaşım için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  8. Pek dikkat etmediğimiz bir konu....

    YanıtlaSil
  9. Güzel bilgiler sağol....

    YanıtlaSil
  10. Alkali su gerçekten önemli. Ben yiyecekleri bilmiyordum. Sayenizde öğrendim. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  11. harika bir paylaşım, teşekkürler

    YanıtlaSil
  12. Çok faydalı ve bilgilendirici bir yazı ciddi anlamda tebrik ediyorum seni. Henüz denemedim ancak bu yazıdan sonra daha özen göstermeyi düşünüyorum bu konuya.Tekrar teşekkür ediyorum..

    YanıtlaSil
  13. Evet çok duydum ve yararlarınıda biliyorum ama hiçte ıygulamadım nedense:(Aslında karbonatın kanserede iyi geldiğini de duymuştum uygulamak lazım! Bilgiler için çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  14. Hiç bilgim olan bir konu değildi.Teşekkürler paylaşım için :))

    YanıtlaSil
  15. Daha önce duydum. Hatta facebookta karbonatla ilgili popüler bir sayfada var. Ama içmesi biraz zor geldiği için bıraktım. Bilgilendirme için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  16. Güzel bilgiler vermişiniz. ingiliz karbonatı kullanmadım. deneyeceğim. Sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Detaylı anlatım için teşekkürler .Alkali su nedir ? ne işe yarar çok iyi anlatılmış :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  18. Bir zamanlar İngiliz karbonatı ile alkali su yapıyordum tadını sevmesem de içiyordum kilo vermemi değil ama sabit kalmasını sağladı rejim yapmıyordum çünkü. Şimdi diyete başladım bugün :) Artık kilo vermek için tekrar kullanacağım diğer faydalarını da çok güzel açıklamışsın teşekkürler bilgilendirmeler için ♥

    YanıtlaSil
  19. Ne kadar çok işe yarıyormuş meğer... hiç bilmiyordum.. tek bilmeyen benim sanırım.. teşekkürler..

    YanıtlaSil
  20. Hava, yediklerimiz, stres hepsi bize zarar veriyor. Bu olumsuzluklardan mumkun oldugunce uzak durmali ama mutlaka koruyucu onlemler almaliyiz. Toksinleri atmak icin zaman zaman detox icecekleri hazirlarim. Her gun 2 bardak yesil cay icerim. Sabah ac karnina corekotu yagi, simdikerde yogurdu zerdecal ekleyerek tuketiyorum.

    YanıtlaSil
  21. Farmasi'de satıldığını bilmiyordum, bir bakayım, teşekkürler...

    YanıtlaSil
  22. Annemde uzun zamandır ingiliz karbonatı ile alkali su hazırlıyor. Ben nendense hiç kendim için hazırlamayı düşünmedim. en kısa sürede ben de yapayım da o şekilde suyu tüketelim.

    YanıtlaSil
  23. Ben hiç kullanmadım alkali su..Faydalarını da öğrendiğimize göre bundan sonra kullanılmalı..paylaşım için teşekkürler,sevgiler..

    YanıtlaSil
  24. Faydalı paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  25. Çok güzel bir yayın olmuş. Gerçekten tek problemimiz bu... Karbonatlı su da öneriliyor.

    YanıtlaSil
  26. bende alkali suyun ne olduğunu merak etmişimdir, güzel bir bilgi oldu... teşekkürler.

    YanıtlaSil
  27. Bir defa denedim tadını hiç beğenmedim. İhtiyaç olduğunun da farkındayım aslında. Yazınızla birlikte tekrar deneme kararı aldım.
    Kullandığınız üründen memnun kaldıysanız ilgili bir yazı hazırlar mısınız?
    Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki hazırlarım ancak ne yazık ki henüz düzenli kullanamadım (p)

      Sil
    2. Ah bu düzenli kullanamamalar yok mu? Ben de aynıyım, özellikle bu formu koruma kilo verme olaylarında:)

      Sil
  28. Bir sonuç aldınız mı bu üründen

    YanıtlaSil