15 Şubat 2015 Pazar

Ana Sayfa » , , , » Sivilcelerden Kurtulmak İçin Maske Önerileri

Sivilcelerden Kurtulmak İçin Maske Önerileri

15 Şubat 2015 Pazar
Hepimiz hayatımızın bir döneminde sivilce sorunuyla karşılaşmışızdır. Ergen döneminde sivilce problemi yaşamak doğal olsa da bu dönem sonrasında hepimiz cildimizin daha sorunsuz ve pürüzsüz olmasını isteriz. Gerek yaşadığımız stres veya hayatımızın giderek daha sağlıksızlaşması sonucunda cildimizde etkilenerek sivilceye meyilli bir hal alıyor. Peki sivilcelerden kurtulmak için neler yapabiliriz? Tabii öncelikle cilt temizliğimize çok önem vermeliyiz ama arada sırada evde hazırlayabileceğimiz maskelerden de yardım alabiliriz.

sivilcelerden kurtulmak
Sivilcelerden Kurtulmak İçin Maske 

Aspirin, Limon Suyu ve Ballı Maske:


Aspirinin içerisinde bulunan salisilik asit cilde iyi gelmektedir. Limon suyu ise antibakteriyel özelliği sayesinde akneler ve siyah noktalara çözüm olabilmektedir. Bal ise cildi hem nemlendirir hem de yatıştırır. Bu maskeyi hazırlamak için ihtiyacınız olanlar; 4-5 tane aspirin, 1 limonun suyu, 1 tatlı kaşığı bal. Aspirini ezerek diğer malzemeler için karıştırın. Eğer cildiniz kuru ise bu karışıma zeytinyağı ya da tatlı badem yağı ekleyebilirsiniz. Eğer cildiniz yağlı ise limon suyunu biraz arttırabilirsiniz. Maske kuruyana kadar bekleyin ve sonrasında ılık suyu yardımı ile cildinizi temizleyin. 

Çilekli Sivilce Maskesi:

Cilde iyi gelen salisilik asit bulunan doğal bir malzeme de çilektir. 5-6 tane taze çileği köklerinden ayıklayarak bir çatal yardımı ile ezin. 1 yemek kaşığı taze limon suyu, 1 yemek kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı esmer şekeri ekleyerek karıştırın. Bu karışımı buzdolabında bekleterek soğukken kullandığınızda daha etkili olacaktır. Uyguladıktan 10 dk sonrasında ılık suyu ile temizleyin. 

Gözenek Sıkılaştırıcı Maske:

Sivilce oluşumundaki en önemli sebep büyümüş gözeneklerdir. Yarım çay bardağı kil, 1 çay kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı lavanta yağını karıştırın. Karışımın daha akışkan bir kıvama gelmesi için maden suyu ekleyin. Hazırladığınız bu maskeyi gözlerinize gelmemesine dikkat ederek tüm yüzünüze uyguladıktan 20 dk sonra cildinizi ılık su yardımı ile temizleyin.

Sivilcelerden kurtulmak için bu maskelerden faydalanabilirsiniz. Tabii ki kullandığınız malzemelerden herhangi birine alerjiniz var ise o maskeyi uygulamayın ya da uygularken dikkatli davranın. Ancak sivilcelerden kurtulmak için hayatınızdaki diğer faktörlere de dikkat etmelisiniz. Cildinizin düzenli temizliğini ve bakımını ihmal etmemelisiniz.

13 yorum:

  1. Açıkçası çoğu zaman böyle teferruatlı maskelerle uğraşmaya üşeniyorum. :-) O yüzden daha kolay bir yöntem buldum. Çay ağacı yağı düzenli kullanımda sivilce oluşumunu engelliyor. Tavsiye ederim.
    Paylaşım için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet onu da duymuştum ama hiç denemedim ben.

      Sil
  2. Kekik suyu da çok yağlı ciltler de öneririm. Yarı yarıya 1 çay bard kekik suyu ve maden suyu ile yüzünüzü yıkayın. Dediğim gibi çok yağlı ciltlerde; karmalar yağlı bölgelerine pamukla uygulayabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğa da ne kadar güzel ve faydalı bitkiler var gerçekten. Her şeyi kozmetik ürünlerde aramamak lazım.

      Sil
  3. artık sivilce kalmadı lise döneminde ne çekmitim amaiyeğenler için yazdım sağol

    YanıtlaSil
  4. Genellikle hazır maskeler kullanıyorum ama bu maskeleri çok sevdim mutlaka deneyeceğim...

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Limonlu şeker karışımı maske çok iyi oluyor.Ben denedim güzel sonuç verdi. (h)

    YanıtlaSil
  6. Yeşil kil ve bal karışımı maskeyi çok severim. Cildimin gerçekten temizlendiğini hissediyorum. Bu ikiliye ilave olarak cildimin o an ihtiyacı ne ise bir miktar ilave ederim. Limon suyu, elma suyu olabiliyor mesela.

    YanıtlaSil
  7. ben de sivilce için talk pudrası kullananlardanım :)))

    YanıtlaSil
  8. Ayyy çok iyi oldu bunu duyduğum.. benim hiç sivilce ile sıkıntım olmadı desem.. ama kızım 12 yaşına girdi ve maalesef sırtın da 1-2 tane çıktı.. rahatsız oluyor.. çilekli versyonunu muhakkak denemeliyim.. teşekkürler

    YanıtlaSil
  9. bende karma cilt olduğu için sivilceler bazı dönemlerde çıkıyor kullanmak gerek sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Ergenlik arefesinde bir çocuk annesi olarak bunu yakın zamanda kullanacağız sanırım. Teşekkürler tarif için... :)

    YanıtlaSil
  11. aspirinin sivilcelere iyi geldiğini duymuştum canım ama hiç denemedim.

    YanıtlaSil