4 Şubat 2015 Çarşamba

Ana Sayfa » , , » Sağlıklı ve Parlak Bir Cildin Sırrı Nedir?

Sağlıklı ve Parlak Bir Cildin Sırrı Nedir?

4 Şubat 2015 Çarşamba
Hepimiz cildimizin daha sağlıklı ve parlak görünmesini isteriz. Gün içinde maruz kaldığımız kötü hava koşulları, stres gibi faktörler cildimizin yapısını ve sağlığını bozmaktadırlar. Aslında sağlıklı ve parlak bir cilde sahip olmak için pahalı kremler, cebinizi yakacak cilt bakımları yaptırmak şart değil. Hayatımızda birkaç değişiklik yaparak da sağlıklı, ışıl ışıl bir cilde sahip olabiliriz. Tabii ki bunu için ilk kural mutlu olmak çünkü kişinin içinin güzelliği dışına yansır.

saglikli bir cilt
Sağlıklı ve Parlak Bir Cilt

Sağlıklı bir cildin sırlarından biri doğru beslenmektir. Yağlı yemekler, gazlı içecekler genel sağlığınızı olduğu gibi cildinizi de etkilemektedir. Patates kızartması gibi insanı mutlu eden bir yemekten vazgeçmek zor belki ama kendinize sınırlar koyabilirsiniz. Antioksidan olan meyve ve sebzeleri daha sık tüketebilirsiniz. A vitamini cildimizin önemli bir vitamindir. Balık ise içeriğindeki Omega 3 kaynağı nedeniyle bize çok iyi gelecek bir besin. Sağlıklı içecekler de tüketmeliyiz. Yine antioksidan içerikli detoks suları hazırlayabilir, sabahları güne bu sulardan içerek daha dinç başlayabilirsiniz.

Su içmenin cilt için önemini anlatmama gerek var mı bilemiyorum. Günde en az 1,5-2 lt su tüketilmesi hem cildimizin nem kazanması için şart, hemde sindirim sistemimizin düzenli çalışması için. Bu nedenle artık gereksiz içecekleri, çayı, kahveyi azaltıp, su tüketiminizi arttırmaya başlamalısınız.

Cildinizdeki problemlerle bir türlü başedemiyorsanız, mutlaka bir vitamin eksikliğiniz var mı baktırmalısınız. Demir gibi vitaminlerin eksikliği cilt problemlerine sebep olabilir. B vitamininin cilde olan pozitif etkileri çok fazla olduğu için onun eksikliği de cilt sağlığınızın bozulmasının sebebi olabilir. Tabii ki takviye vitamin almadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Cildinizin sağlıklı görünmesini istiyorsanız da mutlaka temizliğine önem vermelisiniz. Gün içinde pek çok faktör cildimizin kirlenmesine, gözeneklerin tıkanmasına sebep olmaktadır. Hatta uyurken bile bu etkenlere maruz kalıyoruz. Yüzümüz hem sabah hem akşam olmak üzere günde 2 kez mutlaka temizlemelisiniz. Yatmadan önce mutlaka yüzünüzdeki makyajı temizleyin. Kullandığımız temizleyicilerdeki kimyasallar cildimizi kurutabilir bu nedenle temizlik sonrasında mutlaka cilt tipinize uygun bir nemlendirici ile nemlendirmeyi unutmayın. 

Hayatımızda yapacağımız minik değişiklikler sağlıklı ve parlak bir cildin sırrı olabilir. Şu an için alışkanlıklarınızı değiştirmek ne kadar zor gibi görünse de kesinlikle kolay alışabileceğinizi unutmayın. Cildinizdeki değişimi gördükçe, hayata daha pozitif bakmanız da kolaylaşacaktır.

19 yorum:

  1. Faydalı bir yazı olmuş elinize sağlık. Uyku düzenini de ekleyebiliriz sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım iyi bir uyku da sağlıklı bir cildin sırrıdır.

      Sil
  2. Çok faydalı bir yazı olmuş.Eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. Canım yazılarına bayılıyorum yine çok bilgilendirici olmuş teşekkür ederim ♥ (k)

    YanıtlaSil
  4. PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER.

    YanıtlaSil
  5. Güzel bir yazı olmuş,vitamin takviyesini bende dr. la konuşup uygulayacağım.

    YanıtlaSil
  6. Adeta fil gibi su içiyorum kesinlikle faydası var kızlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Su hayattır sloganı gerçekten doğru canım.

      Sil
    2. ben de günde 3 lt içiyorum cidden çok faydalı önce içten sonra dıştan beslemeli cildi :)

      Sil
  7. Ben de keşke suyu düzenli olarak tüketebilsem ama inanır mısın aklıma bile gelmiyor su içmek :( Çok faydalı bir yazı olmuş canım zevkle okudum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışırken veya bir iş yaparken şişeye doldur yanına koy canım.

      Sil
  8. Çok faydalı bir paylaşım olmuş.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. su ve uyku diyorum bende ikisi herseyden önce geliyor ve tabiiki sağlıklı beslenme ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım. Aslında unuttuğum ama çok etkileyen bir faktör de sigara kullanımı. Sigara da cildi mahveden bir şey.

      Sil
  10. evet bence de en önemli şey yeterli su içmek :)
    blogunu yeni keşfettim takipteyim benim bloguma da beklerim :)
    http://biruykucuokuyucu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  11. Faydalı bir paylaşım olmuş..Elinize yüreğinize sağlık..Bol su içmek şifa gibi..Her derde deva..Sadece ciltde değil neredeyse tüm organlarımıza faydalı:)Sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. Konuyla ilgili ben de cok yazarim, yazidiklarim da var. Yediklerimizin cildimiz uzerinde etkisi buyuk. Bu kesin. Ayrica stres de yaglanma ve akne problemlerini tetikliyor. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Cok bilgilendirici bir paylasim olmus.. Cok tesekkurler...

    YanıtlaSil