25 Ocak 2015 Pazar

Ana Sayfa » , , , » Hızlı Saç Uzatmak İçin Kullanılan Doğal Yağlar

Hızlı Saç Uzatmak İçin Kullanılan Doğal Yağlar

25 Ocak 2015 Pazar
Siz de benim gibi upuzun ve sağlıklı saçların hayalini mi kuruyorsunuz? Saç uzatmak kimileri için çok kolay olsa da kimileri için zordur. Saçlarımız normalde ayda 1-1,5 cm kadar uzar ama bu kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Saçlarınıza özellikle boya, röfle gibi kimyasal işlemleri ya da maşa, fön  gibi ısıl işlemleri fazlaca uyguluyorsanız saçlarınızın yıpranmadan uzamasını sağlamak oldukça zordur. Hızlı saç uzatmak için saç diplerinin beslenmesi, kan dolaşımının artması en önemli etkendir.
Saçlarınızı hızlı uzatmak istiyorsanız doğal yağlardan da faydalanabilirsiniz.

sac uzatmak icin dogal yaglar
Hizli Uzayan Saclar

Argan yağı: Son zamanların popüler olan yağı ama doğal argan yağı bulmak da oldukça zor. Saçların nemlendirilmesinde ve kırılan saç uçlarının onarılmasında faydalı olan argan yağını ellerinizde ovuşturarak ısıtıp kolaylıkla saçlarınıza uygulayabilirsiniz. Argan yağı hakkında daha detaylı bilgi için blogumdaki yazısına bakabilirsiniz.

Jojoba yağı: Saçların kırılmasını engelleyerek, saçlarınızın daha parlak görünmesini sağlar. Jojoba yağını saç maskesi yapmak için diğer yağlarla karıştırabileceğiniz gibi tek başına da saçınıza uygulayabilirsiniz. Bu yağdan birkaç damla şampuanınıza katabilirsiniz.

Hindistan cevizi yağı: Katı olarak bulunan bir yağ olduğu için kullanımı biraz zor olsa da saçlarınızın uzamasına oldukça faydalı bir yağdır. Banyodan sonra ıslak saçınızdaki fazla suyu alın. Yağı avuç içinizde ovuşturarak ısıtın ve elinize yayıldığına emin olduktan sonra saç derinize masaj yapıp saç uçlarına doğru yedirin. Saçınıza bone takarak 1 saat kadar bekledikten sonra saçlarınızı şampuan ve ılık su ile durulayın. Hindistan cevizinin faydaları sadece saçlarla sınırlı değil, diğer faydalarını merak ediyorsanız blogumdaki yazıya bakabilirsiniz.

Çam terebentin yağı: Bu yağ saç köklerinin beslenmesinde oldukça faydalıdır. Pek çok kişi saçlarını hızlı uzattığını ifade etmiştir. Bu yağı da şampuanın içine katarak kullanabilirsiniz. Böylelikle saç diplerine de uygulamış olursunuz.

Saç diplerini beslemek ve saç derisini canlandırmak için saç toniğinden de faydalanabilirsiniz. Saç toniği saç diplerine uygulanabildiği ve durulanmadığı için oldukça faydalı, kullanımı kolay bir ürün.

Hızlı saç uzatmak için bu doğal yağları haftada bir düzenli olarak kullandığınızda 3-4 hafta sonunda etkisini görmeye başlayacaksınız. Sizin hızlı saç uzatmak için kullandığınız bir doğal yağ var mı?

13 yorum:

  1. Yağdan ziyade sık yıkanan saç çabuk uzuyor misal benim saçlarım yazın daha fazla uzuyor boyatıyorum mesela 3 gün sonra bakıyorum hemen dipler çıkmış :)

    YanıtlaSil
  2. Badem yağı ve susam yağı da faydalıdır, bir de yılan yağı. Anneciiiiiim yılan :(

    YanıtlaSil
  3. blogunuzun dısında cafefincan.com da yazmak ıstermısınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bloguma zor yetişiyorum, teşekkür ederim.

      Sil
  4. Cok yararli bir paylasim olmus emeginize saglik..

    YanıtlaSil
  5. Jojo ba yağını kesinlikle deneyeceğim 😊 emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Jojo ba yağını kesinlikle deneyeceğim 😊 emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. Teşekkür ederim yararlı bir bilgi bende bir kozmetik markasını kullanıyorum ciddi anlamda işe yarıyor düzenli kullanımda.Bende kestirince pişman olan uzayınca da kestirmek için can atan biriyim :)
    https://www.facebook.com/sosyalannem
    http://sosyalannem.blogspot.com.tr/
    www.fatmadogan.net
    http://instagram.com/adavapurum/
    https://twitter.com/adavapurum
    http://www.1kadin1hayat.com/

    YanıtlaSil
  8. Harika bilgiler..Mutlaka bu bilgilerden yararlanacağım...Sevgiler....

    YanıtlaSil
  9. Gerçekten çok beğendim. :) Seni de benim bloğuma beklerim :))
    naynaynomm.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  10. Fıdık yağı ile susam yağı da şiddetle tavsiye ederim. :)

    YanıtlaSil
  11. Çam terebentin yağının çok faydasını gördüm.Herkese tavsiye ederim :) Bilgilendirici yazınız için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil