5 Aralık 2014 Cuma

Ana Sayfa » , , » Yüzü İnce ve Uzun Gösteren Saç Modelleri Nelerdir?

Yüzü İnce ve Uzun Gösteren Saç Modelleri Nelerdir?

5 Aralık 2014 Cuma
Yuvarlak bir yüze sahip olan hemen her bayanın istediği şeydir, yüzünün daha ince ve uzun görünmesi. Bunu yapacağınız makyaj hileleri ile sağlayabileceğiniz gibi çeşitli saç modelleri kullanarak da sağlayabilirsiniz. Bazı kişiler ne kadar kilo verse de yüzü yuvarlak olduğundan istedikleri kadar fit görünemeyebilirler.

ince gosteren sac modelleri

Yuvarlak bir yüze sahipseniz asla yapmamanız gereken saç modeli, kısa saçlardır. Çünkü kısa saç yüzünüzü daha çok ön plana çıkaracaktır. Bu nedenle uzun saç modelleri sizin için idealdir. Özellikle katlı kesimler sayesinde yanaklarınıza düşen perçemler yüzünüzü olduğundan ince göstermek için uygun bir hiledir.

bob sac modelleri

Asimetrik Bob kesim modeller de sizin için bir alternatif olabilir. Arkası kısa olup, öne doğru uzayan saç modeli olan asimetrik bob kesim çenenizi gölgeleyeceğinden yüzünüzde daha uzun bir görünüm sağlayacaktır. Benim yüzümde böyle bir ilizyona ihtiyacım yok ancak bu modeli kullanmayı çok seviyorum.
topuz sac modelleri

Yüzümüz yuvarlak diye saçımız sürekli açık şekilde dolaşmayacağız herhalde diyorsanız ve özellikle yaz aylarında saçlarınızı toplamak istiyorsanız tepeden yapacağınız topuzları kullanmanız gerekir. Tepeden yaptığınız topuz yüzünüzü daha uzun gösterecek ayrıca dikkati de saçınıza çekeceğinden sizin için iyi bir alternatif olabilir.

Yüzünüzü olduğundan ince göstermek istiyorsanız saç kesiminiz kadar saç renginiz de önemlidir. Saçınıza uygulayacağınız gölgelendirme ve aydınlatma işlemi ile yüzünüzü daha aydınlık gösterebilirsiniz. Bana göre kalın ve düz kahkül kestirmek yüzü daha yuvarlak gösteriyor ancak yine de kahkül kestirmek istiyorsanız daha az perçemleri tercih ederek yana doğru tarayabilirsiniz.

Bütün bu öneriler içerisinde bana ben uygun görünen tercih ise uzun, katlı kesilmiş saçlar. Ancak dümdüz olmaları da yüzü ince göstermiyor. Dalgalı saç modelleri bana göre daha uygun.

4 yorum:

  1. Faydalı bilgiler olmuş canım saç kesimi ve rengi yüzün şeklinin belirginleşmesinde veya gölgelenmesinde çok önemli gerçekten :)

    YanıtlaSil
  2. Şu an farkediyorum ki saçımı hep yuvarlak yüze göre kullanmışım :) Resmen iki dönüm uzunluğunda suratı olan biri için ölümcül bir hata :)

    YanıtlaSil
  3. Ben de saçımı kestirmek istiyordum. 2. soradakiler tam aradığım model ama benim yüzüm yuvarlak değil ki:S

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun canım benim. Bence sana yakışabilecek bir model onlar.

      Sil