14 Aralık 2014 Pazar

Ana Sayfa » , , , » Pamuk Gibi Eller İçin Evde Bakım Önerileri Nelerdir?

Pamuk Gibi Eller İçin Evde Bakım Önerileri Nelerdir?

14 Aralık 2014 Pazar
Kış soğuklarının gelmesiyle birlikte cildimiz de kurumaya başladı. Benim zaten kuru bir cildim olduğundan, kışın bu konuda daha da zorluk çekiyorum. Tabii ki ellerim de bu kuruluktan nasibini alıyor. Evde yapabileceğimiz bazı bakım tüyoları ile pamuk gibi ellere sahip olabiliriz.


Öncelikle ellerimizi yıkarken özellikle de kışın soğuk suyla yıkamamalıyız. Tabii ki bazen mecbur kalabiliyoruz. Bu tip durumlarda da yıkama sonrasında nemlendirici sürmeyi ihmal etmemeliyiz. Ben banyomda sıvı sabunun yanında mutlaka pompalı şişedeki nemlendiricilerden koyuyorum. Böylelikle her el yıkama seromonisinden sonra ellerime nemlendirici sürmeyi de unutmamış oluyorum.

Ellerinize uzun süreli bakım yapmak için en uygun zaman ise uykudan önceki zamandır. Çünkü yatmadan önce yapacağınız bakım, sabaha kadar ellerinizde kalacaktır. Gliserin içerikli kremler ya da zeytinyağı kullanarak ellerinizi nemlendirebilirsiniz. Zeytinyağını hafif ısıtarak kullanabilirsiniz. Elleriniz çok çatlamışsa daha yoğun bir bakım olması açısından gece bakımından sonra ellerinize eldiven giyerek uyursanız, sabah yumuşacık ellerle uyanabilirsiniz.

Elleriniz kuruduğunda çatlaklar oluşur ve ölü deriler ortaya çıkar. Bu ölü derilerden kurtulmak için de düzenli peeling yapmanızı öneririm. El peelingi için deniz tuzu kullanabilirsiniz. 

Tabii ki cildimizin nemini koruması için düzenli beslenmeyi,sebze, meyve tüketmeyi ve bol su içmeyi de ihmal etmemeliyiz.

10 yorum:

  1. merhabalar blog keşif etkinliğinden geldim pratik bakım fikirlerini merakla takipteyim sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Gratiste eldivenler satılıyor bakım yapmak için onlar çok faydalı :)Yaşlanma belirtileri ilk olarak ellerde görüldüğü için el bakımını ihmal etmemek lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eldivenleri hiç görmemiştim, gittiğim de bir bakayım.

      Sil
  3. Kış aylarında bende de çok kuruma oluyor, normal nemlendiricler dahi işe yaramıyor. Güzel bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir yazı olmuş çok faydalı bilgiler içeriyor :)

    YanıtlaSil
  5. El peelingi için deniz tuzu gerçekten iyi. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir yazı olmuş :) El peelingi için deniz tuzunu deneyeceğim ;)
    Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil