4 Aralık 2014 Perşembe

Ana Sayfa » , , , , , » Kuru Yağ Nedir? Nasıl Kullanılır?

Kuru Yağ Nedir? Nasıl Kullanılır?

4 Aralık 2014 Perşembe
İlk duyduğumda kuru yağ nasıl olur ki diye düşünmüştüm. Nedense kafamda katı olan bir ürün hayal etmiştim. Çünkü yağlar sıvı halde bir ürün olduğuna ve bu da kuru olduğuna göre mutlaka katı olmalı demiştim ama öyle değilmiş. Görünüş olarak yağdan farksız olan bu ürüne nede kuru yağ denmiş diye araştırdım ve öğrendiklerimi sizinle paylaşmak için bu yazıyı hazırladım.

kuru yag nasıl kullanılır


Kuru yağ denmesinin nedeni, üretilen yağın tüm vücutta saçlarınızda dahil uygulanabilir olması ve yağlı bir doku bırakmaması. Kuru yağlar pek çok yağın karışımından oluşuyor. Tabii markaya göre bu yağlar değişkenlik gösterebiliyor. Argan yağı, macadamia yağı, tatlı badem yağı, sarı kantoran yağı, nar çekirdeği yağı en sık kullanılan yağlar arasında.

Peki kuru yağ nasıl kullanır? Yüzünüze kullanmak isterseniz; göz çevresi hariç pamuk yardımı ile ya da ellerinizle masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Emilimleri hızlı olduğu için rahatsız etmez. İçerdiği yağların etkilerine göre nemlendirme, yenileme, canlandırma gibi etkileri vardı. Saçınızda da çok rahatlıkla kuru yağ kullanabilirsiniz. Saça kullanım sonrasında yağlı bir tabaka bırakmadığı için günlük olarak kullanıma uygundur. Yıpranan saçlara bakım yapmak için uygun ürünlerdir. Tabii ki vücudunuza da kullanabilir, nemlendirme özelliğinden faydalanabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Ben de kuru yağ nedir bilmiyordum. Öğrenmiş oldum. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Hiç duymamıştım bilgilendirme çok güzel, saçım çok kuru mutlaka deneyeceğim

    YanıtlaSil