26 Kasım 2014 Çarşamba

Ana Sayfa » , , » Saç Bakımında Kullanılan Doğal Yağlar Nelerdir?

Saç Bakımında Kullanılan Doğal Yağlar Nelerdir?

26 Kasım 2014 Çarşamba
Saçlarımız bir bayanlar için çok önemli. Canımız sıkıldığında kendimizi kuaföre atıp bazen saç rengimizle oynuyoruz, bazen de çeşitli modeller yaptırıyoruz. Tabii bu tip durumlarda saçlarımız canlılığını kaybedip yıpranıyorlar. Saçlarımızın bakıma ihtiyacı olduğu durumlarda da çareyi doğal bakım yağlarından ya da kozmetik ürünlerinden yardım almakta buluyoruz. Eğer siz de benim gibi doğal bakım yağlarından destek almayı seviyorsanız yazının devamını okuyarak hangi yağların saçlarınıza iyi geldiği hakkında bilgi edinebilirsiniz. Yağların faydalarına geçmeden önce saçlarımızda keratin ve kolajen desteğinin önemini merak ediyorsanız o yazımı da okuyabilirsiniz.

dogal sac bakimi


Saç Bakımında Kullanılan Yağlar ve Faydaları


Argan yağı: Argan yağının faydaları saymakla bitmez, özellikle saç bakımında sıklıkla kullanılan yağların başında geliyor. Yenileyici özelliği sayesinde yıpranan saçların onarılmasına yardımcı oluyor. 

Tatlı badem yağı: Badem yağı E vitamini açısından çok zengin bir yağdır. Kozmetik ve güzellik amacıyla kullanılan tatlı badem yağı içerdiği vitaminler sayesinde saçı güçlendirir, kırıkların giderilmesine yardımcı olur. Aynı zamanda kuruyan saçları nemlendirmeyi de sağlar.

Çam terebentin yağı: Çam terebentin yağı saç köklerinin beslenmesinde faydalıdır.Bu yağın saç uzatmada etkili olduğu pek çok kişi tarafından belirtilmiştir. Çam terebentin yağını şampuanınızın içerisine katarak kullanabilirsiniz.

Hindistan cevizi yağı: Bu yağ adından anladığımız gibi yağ formunda değil, daha katı bir yapısı var. Saçın güçlendirilmesi ve yıpranan saçlara canlılık vermesi en bilinen faydaları arasındadır. Kuruyan saçların nemlendirilmesinde de faydalıdır. 

Jojoba yağı: Diğer tüm yağlar gibi jojoba yağının da saç bakımında kullanılması oldukça faydalıdır. İsterseniz tek başına isterseniz de diğer yağlarla karıştırarak kullanabilirsiniz veya saç kreminizin içerisine katarak da saçlarınızın nemlendirilmesini sağlayabilirsiniz.

Isırgan otu yağı: Bu yağın saça etkisini kanıtlayabilecek bir araştırma bulunmamasına rağmen pek çok saç ürünün içinde bulunmaktadır. Özellikle saç dökülmesini engellemek amacıyla kullanılmaktadır.

Sarımsak yağı: Sarımsak da saç bakımında kullanılan bitkilerden bir tanesidir. Bu yağ da saç dökülmesinin önlenmesinde, kırılan saçların tamir edilmesinde kullanılmaktadır. Sarımsak yağı da sarımsak gibi kokuyor mudur, onu tam olarak bilemiyorum. 

Yılan yağı: Yılan yağı benim ilk kez duyduğum bir ürün ama saç dökülmesini oldukça azalttığı ve hatta saç çıkmasını sağladığı yazıyor pek çok sitede. Tekrar saç çıkmasını sağlar mı bilemem ama saç dökülmesini azaltıyorsa denemekte fayda var diye düşünüyorum.

Saç bakımında kullanılan doğal yağların hepsini aktarlarda bulabilirsiniz. Bazı firmalar bu tip yağları üretiyor ve online olarak da satışa sunuyor. Bu doğal yağların birkaçını karıştırarak kendinize saç bakım kürü hazırlayabilirsiniz. Sizler saç bakımında bu yağlardan hangilerini kullanıyorsunuz?

11 yorum:

  1. aslında en güzeli saçın kendi yağı. çok sık yıkamamak gerek de işte..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ama insan içine de öyle çıkılmıyor ki.

      Sil
  2. Çok faydalı bir yazı olmuş. Ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  3. merhaba :) herkesin faydalanabilecegi guzel icerikli bir yazi olmus. bana da muhakkak beklerim www.beauthingsforme.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. monoi de tahiti diye yagi var yves rocherin, aslinda vücudum icin almistim, kokusu cok hos, ama üzerinde saclar icinde kullanildigini okuyunca saclarimi yikamadan önce uclarina ve uzunluklarina sürüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç duymadım. Ben de bir bakayım saçlarımı sağlıklı uzatmak istiyorum.

      Sil
  5. Güzel bir post olmuş,bilgilendirici..Ben de zaman zaman yağların gücünden yararlanıyorum,işe yarıyor..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. saçlarım çok ihmal edildi çam terebenti ve yılan yağını kullanmıştım kırılmayı önleyemiyorum bir türlü :(
    www.hadisofraya.com

    YanıtlaSil
  7. PİRİNÇ KEPEĞİ YAĞI (merak ederseniz inceleyin derim)
    "Rice bran oil olarak da bilinen pirinç kepeği yağı yoğun fitoserol ve tokaferol (e vitamini) kaynağıdır. Antioksidan yağlar içerisinde en zengin yağlardan birisidir. Anti-aging özellikleri tüm dünya kadınları tarafından bilinmektedir. Ayrıca squalene açısından oldukça zengindir. Cildin kalojen üretimini artıran bu yağı pürüzsüz yüzleriyle ün salmış Japon kadınları, ciltlerindeki kalojen üretimini arttırmak, cilt rengini açmak (çeşitli kaynaklarda oryzanol melanin pigmentasyonu ilerlemesini engellediği, yani lekeleri engellediği bildirilmiştir), kırışıklıkları gidermek için yüzyıllardır kullanmaktalar. "
    Pirinç Kepeği yağının Saça Faydaları (saç için faydalarını incelemek isterseniz):
    Pirinç Kepeği Yağı, saçlarınızı derinlemesine beslemeye yardımcı olur. Hava koşulları, boya ve fön gibi dış etkenlerle yıpranmış ve hasar görmüş saç tellerine bakım yaparak canlılığını yeniden kazanmasına, gözalıcı bir parlaklık ve ipeksi bir yumuşaklık kazanmasına yardımcı olur. Saç tellerinin pürüzsüz bir görünüme sahip olmasını destekler.
    Denemek isterseniz: http://www.doakozmetik.com/pirinc-kepegi-yagi-pmu15

    YanıtlaSil