16 Kasım 2014 Pazar

Ana Sayfa » , , , » Saç Bakımında Keratin ve Kolajen Desteğinin Önemi

Saç Bakımında Keratin ve Kolajen Desteğinin Önemi

16 Kasım 2014 Pazar
Biz kadınlar en çok saçlarımızla uğraşırız. Canımız sıkıldığı zaman boyatır, daha güzel görünmek için bir sürü işlem uygularız. Saçlarımıza uygulanan bu işlemler sonucunda saçlar yıpranır, canlılığınız ve parlaklığı kaybeder. Son zamanlarda saç bakımında kullanılan iki önemli maddeden bahsetmek istiyorum sizlere. Keratin ve Kolajen. Özellikle bu iki madde yeni çıkan pek çok ürünün içeriğinde bulunuyor. Acaba keratin ve kolajen ne işe yarıyor?

keratin bakimi

Keratin Nedir? Ne İşe Yarar?

Keratin, tırnaklarımızda, derimizde ve saçlarımızda bulunan bir protein çeşididir. Saçlarımız yapısında bulunan keratin nedeniyle esnektir. Saçlarımıza kimyasal işlem ve fön gibi ısı uyguladığımız zaman saçların yapısında bulunan keratinin yapısı bozulmaktadır. Böylelikle saçlar esnekliğini kaybederek yıpranır ve kırılırlar.
Son zamanlarda piyasaya çıkan pek çok saç ürününde keratin desteği bulunmaktadır. Böylelikle biz saçımızın kaybettiği keratini dışarıdan sağlamaya çalışmaktayız. Keratin desteği sonrasında saç daha parlak ve canlı görünmekte, dolgunluk kazanmaktadır. Ayrıca keratin saçlarımızı güneş, toz, deniz gibi dış etkenlerin yıpratıcı etkisinden de korumaktadır.
Saç bakımı ürünlerinde bulunan keratin hayvanların yününden elde ediliyormuş.

Kolajen Nedir? Ne İşe Yarar?

Kolajen ise saçın ana maddelerinden biridir. Özellikle saçların nemini sağlarlar. Kolajenin nem tutucu özelliği vardır. Saçlarımızdaki kolajen eksikliğinde saçlarda kabarma, elektriklenme ve matlaşma görülür. Özellikle saçlarınızın kuruluğundan şikayetçi iseniz kolajen içerikli ürünler kullanmanızın faydasını göreceksiniz.

4 yorum:

  1. Yine faydalı bir paylaşım teşekkürler canım. Ben keratin bakımı yaptırmayı düşünüyorum şu sıralar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaptırınca yorumlarını bekliyorum canım :)

      Sil
    2. Tabiki canım ama bazıları da ilk etapta güzel ama sonradan daha çok yıprattığını söylüyorlar cesaret edemedim.

      Sil
  2. Ben hem Keratin Dip Bakım Yağı Hem de Liquid Keratin Şampuan beraber kullanıyorum. Saçlarımı hem onardım hem de çok hızlı uzattı. Herkeste aynı olumlu sonuç olur mu bilmiyorum. Demeyenler yazarsa sevinirim.

    YanıtlaSil