6 Kasım 2014 Perşembe

Ana Sayfa » , , » Küçük Mutfaklar İçin Dekorasyon Örnekleri

Küçük Mutfaklar İçin Dekorasyon Örnekleri

6 Kasım 2014 Perşembe
Bir ev alacaksam ya da kiralayacaksam benim için önemli olan iki yer vardır. Bunlardan birisi mutfak, diğeri de banyo. Hadi kadın kocaman, geniş bir mutfağı olsun istemez ki. Ancak bazen hayatta istediklerimiz olmayabilir ve oturduğunuz evin mutfağı küçük olabilir. Peki "küçük mutfakları nasıl dekore edebiliriz?"

dekorasyon ornekleri

Özellikle mutfağınız küçükse ve size 8-10 kişilik misafiriniz varsa siz ne olduğunu anlamadan mutfakta tabaklar bir yana, yemekler bir yana, küçük ev aletleri de bir yana dağılabiliyor. Bunları önlemek için akılcı çözümlerle küçük mutfaklarda da kullanışlı alanlar yaratabilirsiniz.

kucuk mutfak dekorasyonu

Küçük mutfaklarda yapılması gereken en önemli şey akıllı saklama çözümlerinin oluşturulmasıdır. Özellikle mutfağın köşe kısımları saklama alanları için idealdir. Bu alanlardaki elinizin uzanmadığı boşlukları da değerlendirmek için raylı çekmece sistemleri en uygun çözümdür.

Küçük bir mutfağınız varsa mutfak dolaplarınızın rengini açık renk olarak tercih etmelisiniz. Açık renkler mutfağınızı daha aydınlık ve ferah gösterecektir. Küçük mutfaklar için diğer bir önemli konu ise aydınlatmadır. Mutfak dolaplarının altına ışık koymayı tercih edebilirsiniz.

mutfak dekorasyon ornekleri

Mutfağınız küçük diye yemeğinizi mutfakta yemekten vazgeçmek zorunda değilsiniz. Bir tezgah seviyesinde bir masa koyabilir. Yemek yemediğiniz zamanlarda ise masayı tezgah olarak kullanabilirsiniz. Oturmak için de tabure tercih ederseniz kullanmadığınız zamanlarda masanın altına koyup yerden tasarruf edebilirsiniz.

Küçük mutfakların en güzel örneklerini ben İkea'da gördüm. Küçük bir mutfağınız varsa ve dekore edeceksiniz, İkea'ya mutlaka bakın derim.

4 yorum:

  1. Biliyorum hiç gerçek olmayacak ama olsun hayalimdeki küçük mutfağı anlatmışsın. Mutlu yıllar şimdiden...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden olmasın ki. Belki 2015 size istediklerinizi getiren bir yıl olur. Umarım öyle olur. Sevgiler.

      Sil
  2. Çok güzel öneriler gerçekten. Ve çok şükür ki şanslıyım, banyosu ve mutfağı kocaman bir evim var...Darısı isteyen herkesi başına :))

    YanıtlaSil
  3. Küçük mutfağı olanların faydalanacağı bir yazı olmuş.Teşekkürler :)

    YanıtlaSil