3 Kasım 2014 Pazartesi

Ana Sayfa » , , , , » Kış Aylarında Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Kış Aylarında Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır?

3 Kasım 2014 Pazartesi
Kış aylarına girdiğimiz şu günlerde havalar iyice soğumaya başladı. Soğuktan ise ilk etkilenen ne yazık ki cildimiz oluyor. Kışın yağmur ve kara maruz kalan cildimiz kurumaya ve çatlamaya daha meyilli bir hal alıyor. Evlerimizde ısınmak için kullandığımı kalorifer ve arabalarımızdaki klimalar cildimizi daha da kurutuyor. Kuruyan cildin en kötü yanı ise daha hassaslaşmasıdır. Soğuğun kötü etkilerinden korunmak için bu aylarda cilt bakımınıza daha özen göstermelisiniz.

kuru cilt bakimi

Tabii ki cilt bakımına başlarken ilk yapılması gerek cildi temizlemektir. Cildinizi temizlerken alkol içeren ürünlerden kaçınmalısınız. Çünkü alkol hem cildinizin daha da kurumasına neden olacak, hem de kışın hassaslaşan cildinizin daha çok tahriş olmasına neden olacaktır.
Temizleme sonrasında cildinizin ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız uygun bir tonikleme yapmak da yararınıza olacaktır. 
Nemlendirme oranı yüksek olan nemlendiricileri ihtiyacınıza göre günde iki veya üç defa kullanabilirsiniz. Yağlı ciltlerinde aslında nemlendirmeye ihtiyacı olduğunu unutmayın.
Cilt bakımınızı yaparken dudaklarınızı da ihmal etmeyin. Dudaklarımız da kış aylarında daha da kuruduğu için yoğun nem sağlayan, mümkünse E vitamini içerikli dudak nemlendiricileri tercih edin ve yanınızda taşıyarak gün içinde sıklıkla uygulayın.
Kış mevsiminde kuruyan vücudunuz, elleriniz ve de ayaklarınız için de uygun bakımları yapmayı unutmayın.

7 yorum:

  1. Kesinlikele nemlendirmek çok önemli. Alkol her zaman cildi kurutur. Fakat özel solüsyonlarda kullanıldığı taktirde hem doğal temizleyici, hem peeling hem maske kullanmanıza gerek bile kalmadığı oluyor..

    YanıtlaSil
  2. Bende kışın sürekli nemlendirici kullanmak zorunda kalıyorum,cildim çok kuru,alerjik cilt tipi,yazında kışında sürekli özel ilgi istiyor :)

    YanıtlaSil
  3. gene faydalı bir yazı teşekkürler. Benim cildim o kadar yağlı ki cildim kışın daha güzel oluyor :)

    YanıtlaSil
  4. Cildimize gerçekten önem vermeliyiz zira cildim güzel olduğunda kendini rahat ve güzel hissedenlerdenim bu arada blogunuzu çok beğendim emeklerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Elimden geldiğince nemlendirici bakım kremi alıp uygulama yapıyorum fakat cildimin ve ellerimin yaz kış kuru olmasına engel olamıyorum malesef…
    Tabi bunda en büyük etgen tiroid rahatsızlığım Hashimato ,sadece cildim değil gözyaşı kuruluğum için suni damla ve yanak içlerine uyguladığım suni tükürük salgılayıcı jel kullanmak zorunda kalıyorum malesef …
    Bakım şart diyoruz ve sizleri takip etmeye devam ediyoruz …
    Sevgilerimlle…

    YanıtlaSil
  6. Bilgilendirici bir post olmus. Özellikle genc arkadaşların dikkate alması gerekir.. 20 li yaşlardan itibaren cilde iyi bakmalıki sonraki yaşlarda bunun faydasını görsünler..

    YanıtlaSil
  7. Bilgilendirici bir post olmus. Özellikle genc arkadaşların dikkate alması gerekir.. 20 li yaşlardan itibaren cilde iyi bakmalıki sonraki yaşlarda bunun faydasını görsünler..

    YanıtlaSil