8 Kasım 2014 Cumartesi

Ana Sayfa » , , » Detoks Suyu Nedir? Ne İşe Yarar?

Detoks Suyu Nedir? Ne İşe Yarar?

8 Kasım 2014 Cumartesi
Detoks vücudumuzda biriken toksinlerin ve vücudumuzun ihtiyaç duymadığı yabancı maddelerin atılması anlamına gelir. Aslında vücudumuz bu işlemi kendisi otomatik olarak yapmaktadır. Ancak günümüz koşullarında zaman zaman bu atıklar fazlaca vücudumuzda birikebilir. Aralıklarla yapacağınız detoks suları ile vücudunuzun toksinlerden arınmasına yardımcı olabilirsiniz.

detoks suyu ne ise yarar

Çeşitli taze sebze ve meyvelerden hazırlanan detoks suyu ile güne başlarsanız kendinizi daha enerjik hissettiğinizi fark edeceksiniz. Detoks sularının olumlu etkilerinden biri de cildinizi canlandırmasıdır. Detoks sularının içine eklediğiniz malzemelere göre etkileri de değişiklik göstermektedir.

Detoks suyu hazırlarken kullanabileceğiniz malzemeler;

Limon: Limon en kuvvetli detoks malzemesidir. Sindirim sistemi için de oldukça faydalıdır. Limon vücudumuz için en uygun asit düzenleyicidir.
Salatalık: Suyunuza ekleyeceğiniz birkaç dilim salatalık, rehidrasyon için birebirdir. Ayrıca salatalık amonyağın karaciğerden ve böbreklerden atılmasına yardımcı olur.
Nane: Detoks suyu hazırlarken en sık kullanılan malzemelerden bir tanesidir. Nane midenizi yatıştırarak sindirimin kolaylaşmasını sağlar. Annelerimizin midemiz rahatsızlanınca nane, limon kaynatması da bu yüzdendir.
Portakal: C vitamini açısından zengin olan portakalı suyunuza ekleyerek kışın hastalıklardan korunabilirsiniz.
Elma: Kolestrol ve şekeri düzenlediği için detoks sularında sıklıkla kullanılan diğer bir malzemedir.

Detoks sularının büyük sürahilerde olan sunumlarını da ayrıca gözümüze hitap etmektedir. Ben kavanoz görünümlü bardakları da çok seviyorum sunum için ancak henüz denk gelip alamadım kendime. Ne dersiniz sizce de çok güzel görünmüyorlar mı?

4 yorum:

  1. Benimde aralıklarla yaptığım detox suları var.Ozellikle salatalık nane ve taze zencefil üçlüsüne bayılıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zencefil aklıma gelmemişti ben de deneyeyim.

      Sil
  2. bende arada kendime farklı karışımlar yapıyordum bu aralar hamilelikten ara verdim :) ama zencefilli harika oluyor

    YanıtlaSil
  3. Tarçın çubukları da iyi gidiyor

    YanıtlaSil