31 Mayıs 2016 Salı

Biten Kozmetik Ürünlerim #4

31 Mayıs 2016 Salı
Biten kozmetik ürünlerimi bloga yazmaya o kadar üşeniyorum ki. Artık aylık olarak yazmaya karar vermiştim ama bu kararımda başarılı olamamışım ki en son Şubat ayında yazmışım. Peki Şubat ayından beri bu kadarcık mı ürün bitirdin diyebilirsiniz. Aslında daha fazla ürün kullanıyorum. Mesela burada kullandığım hiç şampuan yok. Bunun nedeni kullandığım bazı ürünleri çok sıradan bulmam yani ne size anlatabileceğim kötü ne de iyi bir özelliği olmayan ürünleri direkt çöpe atıyorum. Bir de renkli kozmetik ürünlerini sene sonunda yazmak için biriktiriyorum.
Bu kadar laf kalabalığından sonra ürünleri anlatmaya geçebilirim.


Cyrene Makyaj Temizleme Suyu: Çok severek kullandığım misel solüsyonlardan biri. Hatta Bioderma'dan sonra en sevdiğim diyebilirim. Tekrar almayı düşünebilirim ama nedense online alışverişi pek sevmiyorum. Keşke daha ulaşılabilir olsaydı.

Garnier Esas Bakım Rahatlatıcı Tonik: Parfüm, alkol ve renklendirici içermediği için hassas cildimle iyi anlaştılar. Kokusunu da sevdim. Cildimi yatıştırdığını düşünüyorum. Ancak öyle arındırma gibi bir etkisi olduğunu görmedim. Bu nedenle de tekrar alır mıyım bilmiyorum.

Nivea Stay Clear Arındırıcı Tonik: Bu ürün sivilce ve siyah noktaları önlemeye yardımcı olduğunu söylüyor ancak ben öyle bir etkisini göremedim. Parlama karşıtı yazıyor ancak ben zaten kuru ciltliyim bu yüzden ürün kesinlikle bana uymadı.

Nivea BB - Clean Temizleme Suyu: Daha önce blogumda bahsetmiştim. Kesinlikle sıradan, bir etkisi olmayan bir ürün. Temizlemesine ortalama bana göre. Ten makyajını temizlese de göz makyajını kesinlikle temizleyemiyor. Daha detaylı okumak isteyenler başlığa tıklayabilir.


Loreal Elseve Nem Kolajen Saç Bakım Kremi: Bu serinin şampuanını herhalde 5 şişe falan kullanıp bitirmişimdir ancak bakım kremi maalesef bana yeterli gelmedi. Zaten ben saç kremi yerine maske kullananlardanım. Beni ancak onlar kesiyor.

Farmasi Body Therapy Relax Duş Jeli: Aslında sıradan bir duş jeli bu. Bu yazıya sadece kokusunu anlatmak için koydum. Bildiğiniz klasik erkek parfümü gibi kokuyor. Kesinlikle bayanların seveceğini düşünmüyorum. Onun dışında köpürmesi, temizlemesi gayet iyi.

Dr. C Tuna Aynı Sefa Yağlı Yüz Kremi : Farmasi kataloglarında satılan bu nemlendirici yüz kremi benim bittikçe aldığım, hassas cildimi rahatlatan, kızarıklıklarımı azaltan bir ürün. Sanırım bu 2. biten krem. Şu an da 3. sü bitmek üzere. Denemek istediğim farklı bir ürün daha var araya onu koyacağım için biraz ara vereceğim.

Olay Anti - Wrinkle Göz Kremi: Hayatımın göz kremini henüz bulamadım. Bu yolda denediklerimden bir tanesi. Jel kıvamında bir yapısı var. Nemlendirmesi orta derecede. Bir daha almam sanırım.



Chloe Signature Parfüm: Çok temiz, pudralı bir koku bence. Ama içeriğinde yazdığına göre tropik meyveler, eşsiz floral esanslarla doluymuş. Çok az bile sıksam herkesin fark ettiği ve adını sorduğu bir koku olduğunu söyleyebilirim. Tekrar da alabilirim.

Avon - Rare Pearl Parfüm: Sanırım şimdilerde ambalajı değişti biraz, ben alalı epey olmuştu. İçeriği gül ağacı, manolya, erik, palçuli ve miskten oluşuyor. Genel olarak severek kullandım.

Avon Herve Leger Femme Parfüm : Kesinlikle Avon'un en başarılı kokularından biri olduğunu düşünüyorum. Biraz kadınsı ve seksi bir koku. Kimilerine ağır gelebilir ancak ben sevdim.


Sizlerle paylaşmak istediğim biten kozmetik ürünlerim ve yorumlarım bu şekildeydi. Bu ürünlerden sizin de kullandığınız oldu mu? Hangilerini beğendiniz, hangilerini beğenmediniz?




Devamını Oku »

30 Mayıs 2016 Pazartesi

Maybelline Color Tattoo - Creme de Nude İncelemesi

30 Mayıs 2016 Pazartesi
Maybelline son zamanlarda atağa geçti ve yurt dışında çok sevilen ama ülkemizde satılmayan pek çok ürününü ülkemizde satışa sunmaya başladı ve herkes gibi ben de koşarak merak ettiğim ürünleri aldım. Bu nedenle önümüzdeki günlerde blogumda yeni gelen Maybelline ürünlerini sıklıkla göreceksiniz. Bu yazımın konusu ise Maybelline Color Tattoo'ların mat olanlarından Creme de Nude.


Color Tattoo'lar aslında krem farlar ancak baz olarak da çok rahatlıkla kullanılabiliyorlar. Creme de Nude rengi baz olarak kullanmak için daha uygun bir renk. Yapısı ve sürümü oldukça kolay. Baz olarak uygulandığında ise üzerinde renkleri rahatlıkla karıştırabiliyorsunuz. Ayrıca göz kapağındaki damarlı görünümü çok başarılı bir şekilde nötrlediği için aslında sür çık bir far olduğunu da söyleyebiliriz. Yani baz olarak kullanmak yerine tek başına bu farı da sürerek ve eyeliner ile harika bir makyaj ortaya çıkarabilirsiniz.


Sarı alt tonlu bir renk olduğu için ten rengi ile güzel bütünleşiyor bence. Üstelik oldukça kalıcı olduğunu söyleyebilirim. Hatta tek başına kullanımda bile beklediğimden daha kalıcı olduğunu gördüm. Sürdükten kısa bir süre sonrasında sabitleniyor. El ile uygulamada en başarılı sonucu veriyor ama ben el ile ürün uygulamayı sevmiyorum nedense. Benim göz kapağımda herhangi bir birikmeye neden olmadı. Mac paint potlarından Soft Ochre isimli renge muadil olarak gösteriliyor ancak baktığım fotoğraflara göre biraz ton farkları mevcut.


Maybelline Color Tattoo'ların yeni renklerinden olan Creme de Nude ve Creamy Beige benim aldığım renkler. Başka bir yazıda ise Creamy Beige olanından sizlere bahsedeceğim. Maybelline Color Tattoo'ların sanırım 20 TL gibi bir fiyatı var ancak ben indirimli olarak 11 TL'ye aldım sanırım. Mac'in paint potlarının fiyatlarını göz önünde bulundurduğunuzda Maybelline Color Tattoo'lar kesinlikle çok daha uygun ve iyi alternatifler. Hemen herkesin koşarak almasından dolayı biraz zor bulunsa da eğer bulursanız almanızı gönül rahatlığı ile tavsiye edeceğim bir ürün oldu.

Devamını Oku »

29 Mayıs 2016 Pazar

1980'li Yıllar ve İtici Modası - Geçmiş Modası

29 Mayıs 2016 Pazar
Benim doğduğum yıllar 1980'ler. Aslında moda tarihinde en çok hatırlanır olan yıllardan biridir 80'ler. Kesinlikle örnek alınası olmayan ve bugün herkese ben bunları nasıl giymişim derdirten garip giysilerle dolu bir yıl. Sadece kıyafet olarak da garip değil. Saçlar, aksesuarlar da oldukça itici bana göre. Tabii ki bu iticilik 1980'li yılların moda tarihinde hatırlanır bir dönem olmasını sağlıyor.



1980'li yıllar denilince benim ilk aklıma gelenlerden biri geniş omuzlar ve bunu sağlayan vatkalar. Vatkalar omuzları geniş gösterdiği için aslında bel ile olan orantıyı da sağlıyor ama nedense benim çok sevmediğim bir olay vatkalar. Kadın dediğin narin, ince görünmeli, koca omuzlu değil. Olaydaki kötülük sadece vatka ile de sınırlı değil gördüğünüz gibi. Bu kadar parlak ve neon renkler de hiç bana göre değil. Tam bir renk cümbüşü.


Özellikle benim gibi eski Türk filmlerini çok seviyorsanız kesinlikle bu modaya da hakimsinizdir. Hülya Avşarı, Ahu Tuğba'yı bu garip kıyafetlerle ve aslan yelesi saçlarla hatırlayabilirsiniz. 1980'li yılların en garip tarzı kesinlikle neon renkli taytlar ve bileklerdeki tozluklarla kombinlenmiş spor kıyafetleri bana göre. Aerobik hareketlerin en revaçta olduğu yıllar olduğu için sanırım.


Tüm bu garip ve itici tarzlara rağmen yine de sanki en samimi en içten yıllardı. Şimdilerde ölen komşuluklar, insan ilişkileri o yıllarda çok daha güzeldi. Benim hatırlayabildiğim çocukluk anılarım 80'lerin sonu 90'lar başına denk geldi ve ben çok mutlu, çok da şanslı bir çocuk olduğumu düşünüyorum. Tabii çocukluk anılarıma doğru düşüncelere dalar ve sizlere anlatmaya başlarsam bu yazının ucu bucağı olmaz o nedenle yazıma burada son vermek istiyorum. Ha bir de 1980'li yıllardaki en garip çanta modası neydi derseniz, o da tabii ki bel çantaları. Şimdi bir bel çantası olsa takar mıydınız?
Devamını Oku »

28 Mayıs 2016 Cumartesi

Favorilerim - Mayıs 2016

28 Mayıs 2016 Cumartesi
Mayıs ayı ile birlikte baharında son günleri geldi çattı. Artık önümüzde güzel bir 2016 yazı var. Mayıs ayı hem benim doğum günü hem de evlilik yıl dönümümün olduğu ay olduğu için keyifli bir aydır her zaman. Yine de zorlukları da olmadı değil. Bu ay boyunca severek kullandığım kozmetik ürünlerini de sizlerle paylaşmak istedim. Favoriler ve Bitenler gibi toplu yazıları okumayı ben çok seviyorum. Umarım siz de benim gibi sever ve keyifle okursunuz.



Wet n Wild Comfort Zone Far Paleti: Uygun fiyatına rağmen çok başarılı renkleri olan ve sanırım kullanan herkesin favorisi olan bir far paleti bu. Üstelik paletteki her bir renk bir Mac farına muadil. Bu far paletindeki renklerin hangi Mac farlarına muadil olduğunu daha önce detaylı olarak yazmıştım. Eğer merak ediyor ve okumak istiyorsanız, paletin ismine tıklayarak ilgili yazıya ulaşabilirsiniz. 

Golden Rose Velvet Matte serisi ruj - 16 numara : Bu ruj ile ilgili yorumlarımı da daha önce detaylı olarak yazmıştım. Bu ay neden favorim olduğu konusuna gelecek olursak. Saçlarımı kendime en yakıştığını düşündüğüm renk olan turuncu bakıra tekrar boyattım. Hal böyle olunca da pembe tonlu hiçbir ruj bana yakışmamaya başlayınca ben de aldım elime bu ruju ve saçımı boyattığım andan itibaren neredeyse her gün bu ruju kullandım. Kullandığım süre boyunca da herkesten iltifat aldığım bir ruj oldu. Bu tonları seviyorsanız kesinlikle bakmanızı öneririm.


Yves Saint Laurent Transparan Pudra : Vakti zamanında bir pudraya bu kadar para vereceğimi asla düşünmezdim. Özellikle de zaten kuru bir cildiniz var ve pudraya ihtiyaç duymuyorsanız kesinlikle günün birinde pahalı bir pudra alacağınız aklına gelmiyor. Kapatıcımı sabitlemek amacıyla biraz da kızların gazına gelerek aldığım bu pudra benim vazgeçilmezim oldu bile. Uygulama sonrasındaki kadifemsi his inanılmaz. Bittikçe alacağım sanırım.

Dior Nude Tan Golden Shimmer Aydınlatıcı: Gördüğüm ilk anda vurulduğum bir aydınlatıcı olduğundan favorim olması kaçınılmazdı sanırım. Özellikle yaz aylarında daha da bir severek kullanacağımı çünkü bronz tene daha da çok yakışacağını düşünüyorum. Yakın fotoğraflarını görmek için daha önce hazırladığım yazıya ismine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Mac Extendend Play Gigablack Maskara : Neredeyse bitirmek üzereyim bu maskrayı ama hem uygulama kolaylığı sağlayan fırçası hem de yapısı nedeniyle bugüne kadar kullandığım diğer maskaralara oranla kirpiklerimi daha uzun süre kıvrık tutması benim bu maskarayı favoriler yazıma eklememi sağladı.

Mac Kirpik Kıvırıcı: Nedense kirpik kıvırıcıdan hep korkmuşumdur. Sanki kirpiklerimi kesiverecekmiş gibi gelmiştir. Bu kirpik kıvırıcıyı da mağazada makyaj uygulaması sırasında kullandıktan sonra bir alayım ne çıkar diyerek aldım. Biraz önce bahsettiğim maskara ile harika bir ikili oldular. Hem de piyasadaki ucuz kirpik kıvırıcılara göre içerisindeki lastiği sayesinde kirpiklerinize bir şey olma riski de daha az. Tabii fiyatı biraz pahalı.

Benim 2016 yılı Mayıs ayında severek kullandığım ve sizlerle paylaşmak istediğim ürünler bu şekildeydi. Siz bu ay neler keşfettiniz? Keşfettiklerinizden hangisi favoriniz oldu?


Devamını Oku »

27 Mayıs 2016 Cuma

Gratis - Sleek Markasından Ne Alınır? - Alışveriş Listem

27 Mayıs 2016 Cuma
Gratis son zamanların en heyecan verici bombasını patlattı ve Sleek markasını ülkemize getireceğini açıkladı. Peki bu duyan benim gibi makyaj meraklıları ne yaptı? Tabii ki şimdiden alışveriş listesi oluşturmaya başladı. Sleek markasından neler almak istediğimi merak ediyorsanız, okumaya devam edin.



Öncelikli olarak ve ben de bir far sever olduğum için tabii ki gözlerim far paletlerinde olacak. Sleek markası Gratis raflarında yerini alır almak ilk mıncıklamak istediğim ürünleri far paletleri. Aslında bu tarz büyük far paletleri almamaya karar vermiştim. Dörtlü veya küçük altılı paletler benim için daha kullanışlı oluyor yanımda taşıyabildiğim için ama bu güzelliklere dayanabilir miyim bilmiyorum.




Sleek markasının çok meşhur olan bir de kontür kiti var. Fotoğrafta gördüğünüz gibi kontür pudrası, allık ve aydınlatıcı içeriyor. Bu şekilde 3 allık paletleri de var ama nedense allık paletleri benim ilgimi çekmiyor. Benim 100 tane farım olsun 1 tane allığım olsun yeter ama sanırım bu kontür kitinden bir tane edinirim. Ayrıca sleek markasının farklı renkler içeren daha profesyonel kullanım için krem kontür kiti de var ama o şu an için benim listemde değil.

Son zamanlarda yabancı youtuber / bloggerların ellerinden düşürmedikleri bir Sleek ürünü daha mevcut. Solstice Highlighting paleti. İlk gördüğüm andan itibaren bana pek bir çekici gelen bir palet oldu. Aslında çok aydınlatıcı diye ölen, gözleri kamaşan biri değilim ama yine de bu palete kayıtsız kalamadım. Zaten böyle bir güzelliğe kim kayıtsız kalabilir ki? Yine de raflarda gördüğümde kurcaladıktan sonra alıp almamaya karar vereceğim. Biz da kendimizi frenlemek lazım değil mi?


Gratis sayesinde çok merak edilen ve yurtdışından sürekli sipariş verilen bir marka olan Sleek ile de tanışacağız bakalım. Sizlerin daha önce kullanıp, memnun kaldığınız bana tavsiye edebileceğiniz Sleek ürünü var mı?



Devamını Oku »

26 Mayıs 2016 Perşembe

Gosh Prime n Fresh Illuminating Eye Roll-on İncelemesi

26 Mayıs 2016 Perşembe
Herkese merhaba;
Bu yazımda sizlere Gosh markasının bir ürününden bahsedeceğim. Gosh markasının ürünlerine Gratis mağazalarından ulaşabilirsiniz. Gosh Prime n Fresh Illuminating Eye Roll-on ürününü inceleceğiz. İsmini okurken bu da ne oluyor ki diyebilirsiniz. Bu ürüne bir çeşit göz bazı diyebilirim aslında. 



Göz bazı deyince aklınıza sadece göz kapaklarınıza far sürmeden önce kullanılan bir ürün gelmesin. Bu ürün hem göz kapağına hem de göz altına kullanılıyor. Ürünün ağzında fotoğrafta da görebileceğiniz gibi üç minik bilye var. Göz altına ürünü sürerken bu bilyelerden de yardım alıyorsunuz. Bilyeler sayesinde göz altında uygunlandığında bir serinlik oluyor. Bu serinlik sayesinde göz altında oluşan torbalar bir miktar rahatlıyor. 


Bu ürün göz altına kullanıldığında aydınlık bir görüntü vermeyi vaadediyor. Aslında ben bu etkisi olduğunu düşünmüyorum ancak göz altları kuru biri olarak bazen nemlendirici sürsem de bu ürünü kullandığımda kapatıcıyı daha rahat uyguladığımı farkettim. Sanırım bir miktar da olsa nemlendirme ve kayganlık sağlıyor. Uygulama sonrasında kapatıcıyı da anında uyguladığım için daha homojen bir dağılım sağlayabiliyorum. Ancak kapatıcımın gün içerisindeki etkisinde olumlu ya da olumsuz herhangi bir değişiklik yaratmadı. Far bazı olarak kullanımı ise bence daha başarılı. Renksiz olduğu içinde üzerine sürdüğünüz farın rengini de değiştirmiyor.


Gosh Prime n Fresh Illuminating Eye Roll-on bazı genel kullanım olarak güzel bir ürün olsa da olmazsa olmaz bir ürün olmadı benim için. Yani kullansam da olur kullanmasam da. Bu nedenle bitirene kadar kullanıp tekrar almayacağım bir ürün oldu. İndirimli olarak 15 TL civarında bir fiyata almıştım sanırım. Ben bu ürünü merakıma yenilerek aldım. Ancak paranızı daha çok istediğiniz başka bir ürüne ayırmanızı tavsiye ederim.



Devamını Oku »

25 Mayıs 2016 Çarşamba

Kiko Alışveriş Listem

25 Mayıs 2016 Çarşamba
Kiko İtalyan bir kozmetik markası. Tabii ki İstanbul'a bir mağaza açtı. Ne yani Bursa'ya mı açacaktı sırf ben istiyorum diye. Eh değişik bir marka ülkemize gelir de ben bir alışveriş listesi hazırlamaz mıyım? Özellikle youtube izlerken bazı ürünlerine ki bu ürünler çoğunlukla farlar gıpta ile bakıyordum. Şimdi ise ilk İstanbul seyahatimde alacağım bir liste oluşturdum ve sizlerle paylaşmak istedim. 



Kiko mağazasına girdiğimde ilk bakacağım ürünler kesinlikle Water Eyeshadow serisindeki farlar olacaklar. Yapıları ve renkleri takip ettiğim kadarıyla çok güzel bu farların. Üstelik tipleri de oldukça albenili. İlk bakacağım renkler ise 204- Prugna, 200- Champagne, 227- Light Taupe. Aslında listeyi daha da uzatabilirim ama şimdilik sadece iç geçirdiğimden listeyi biraz kısa tutacağım. 


Kiko'nun aklıma takılan başka bir ürünü de trio allıkları. Üç farklı renkten oluşan bu allık serisi de çok kullanışlı ve güzel geldiler bana. 01 Natural Rose, 03 Apricot, 05 Marsala renkleri benim ilk etapta aklımda kalanlar. 


Kiko mağazasına gittiğime tabii ki alacaklarım sadece bunlarla kalmayacak. Eminim orada her bir ürünü ellemek, mıncıklamak ve almak isteyeceğim. Allık ve bu seri farların dışında krem farlarını da kurcalayacağıma ve bir kaç tane sepetime atacağıma eminim. Umarım Kiko mağazaları ülkemizde daha fazla yaygınlaşır ve diğer şehirlerimize de açılır da biz de rahat rahat kurcalar ve alışveriş yaparız. Sizin Kiko'dan alınması gereken, bana önerebileceğiniz ürünler var mı?


Devamını Oku »

24 Mayıs 2016 Salı

Moshos Garden Amber & Rose Kil Maskesi İncelemesi

24 Mayıs 2016 Salı
Bu yazımda sizlere bir kil maskesinden bahsedeceğim. Moshos Garden aslında çok bildiğimiz, hemen her kozmetik dükkanında gördüğümüz markalardan biri değil. Ancak oldukça kaliteli ürünleri olan, kendi siteleri üzerinden satış yapan bir Türk firması. Bu yazımın konusu ise oldukça övgü alan Amber & Rose kil maskesi. Aldığım lila kutu içerisinden çıkınca nasıl sevindiğimi anlatamam. Çünkü gerçekten denemeyi çok istiyordum.



Kutuyu açtığım andan itibaren harika bir koku beni esir aldı ve kullanmak için sabırsızlandım. Tüm kil maskeleri gibi uyguladıktan sonra kurumasını ve sertleşmesini bekleyip, duruluyorsunuz. Kuru ve hassas ciltler için kullanıma uygun. Kullanım sonrasındaki etkilerine gelecek olursak; benim cildimi güzelce nemlendirdiğini ve cildimin yumuşadığını söyleyebilirim. Ciltteki ölü ve yıpranmış hücreleri sökeceğini söylüyor sitesinde ama bunu gözlemlemek zor ancak cildimde bir ışıldama fark ettim. 


Moshos Garden Amber  & Rose kil maskesi bitkisel özlerden üretilmiş doğal bir ürün. İçerisinde zararlı kimyasallar, paraben, sls, sles, silikon, petrol türevleri ve benzeri maddeler yok. Bu kadar güzel ve doğal bir ürün olması, aynı zamanda da cildime olan olumlu etkileri bu maskeyi kesinlikle tekrar alacağım anlamına geliyor. 70 gr'lık ürünün fiyatı şu an web sitelerinde 42,90 TL. 

Moshos Garden web sitesine ulaşmak için ismine tıklayabilirsiniz.


Devamını Oku »

23 Mayıs 2016 Pazartesi

Beauty Blender Orjinal ve Mini Makyaj Süngeri İncelemesi

23 Mayıs 2016 Pazartesi
Herkese tekrar merhaba;
Çıktığı ilk günden beri tüm youtuber, blogger ve kozmetik severlerin bir numaralı süngeri kesinlikle Beauty Blender oldu. Muadiller arandı, pek çok sünger alternatif mi değil mi denendi ama sonunda hep Beauty Blender'da karar kıldı herkes. Eh bu kadar insanın bir bildiği vardır diyerek ben de sonunda kendime bir Beauty Blender edindim.



Öncelikle iş yerinde makyaj yapan birisi olarak sünger ile fondöten uygulamak bana pek pratik gelmedi. Çünkü ıslatmak ve kurutmak problem yaratacaktı. Ancak göz altı kapatıcısı fırça yardımı ya da parmakla uygulamak da istediğim doğal sonucu vermiyordu. Bu nedenle yanımda taşımak daha kolay olur düşüncesi ile Beauty Blender'lardan mini olanını aldım. Kendi orjinal sitesinden sipariş verdim ve siparişim sorunsuz olarak elime ulaştı. Aynı zamanda kendi orjinal temizleme sabununu da hediye olarak göndermişler.

Beauty Blender mini olan yeşil renkteki sünger kutu içinden 2 tane olarak çıkıyor. Büyük olan gibi ıslatarak uygulama yapıyorsunuz ve uygulama sırasında şişerek büyüyor. Ancak söylemem gerekir ki kesinlikle kendisinden memnun kalmadım. Bir kere fazla küçük geldi elime ve kullanmaktan hoşlanmadım. Sadece fırçaya oranla daha güzel ve pürüzsüz bir şekilde uygulama yaptığını söyleyebilirim.


Beauty Blender yeşil mini süngerlerinden uygulamam zorluğu dolayısıyla memnun kalmadığım için büyük olanlarını denemeyi istemiyordum ama indirim sırasında almış bulundum. İyi ki de almışım. O minik süngerin uygulama zorluğunun aksine orjinal sünger çok pratik bir uygulama sağlıyor. Göz altı kapatıcı sürerken de sivri olan kısmı benim için kesinlikle harika bir uygulama sağlıyor. Aynı şekilde fondöten ya da bb krem uygulamasını da doğal bir sonuç bırakarak yapıyor.

Eğer Beauty Blender pembe olan orijinali sevdiniz ve yeşil olan minileri de alayım onları da severim diyorsanız kesinlikle macera aramamalısınız. Çünkü orjinal Beauty Blender işinizi fazlasıyla görüyor ve daha fazlasına ihtiyacınız yok. Ancak gel gelelim iyi bir sünger de arıyorsanız Beauty Blender'dan şaşmayın.


Devamını Oku »

22 Mayıs 2016 Pazar

Alışveriş - Watsons ve Gratis

22 Mayıs 2016 Pazar
Güzel bir pazar gününden herkese merhaba;
Çok uzun zamandır böyle toplu olarak alışveriş yapmıyordum. Arada tek tek aldığım ürünler olduğunda da bunu alışveriş yazısı olarak da yazamıyordum. Aslında artık ihtiyaçlarım alışverişimi belirlemiyor. Her zaman kozmetik ürünlerine düşkündüm ve ihtiyacımdan fazla alışveriş yapıyordum ancak blog dünyasına girdiğimden beri popüler olan herkeste gördüğüm ne varsa onları almak istiyorum. Popüler kültürün ve sosyal medyanın etkisi hem bunlar. Gelelim bu yazının konusu olan son zamanlarda aldığım kozmetik ürünlerine.



Bu aralar alışveriş konusunda Maybelline ürünlerine çalışmışım. Tabii bunda markanın Türkiye'ye yeni ürünler getirmesinin etkisi var. Lash sensational maskara, Blushed Nudes far paleti ve color tattooların mat renkleri yabancı bloggerlar tarafından çok övgü alan ürünlerdi. Dedim ya popüleriteye takıldım ihtiyacım olsun olmasın aldım işte. Bu ürünlere bir de tekli far ekledim.


Şu kadar ürün arasında ihtiyacım olan sadece iki ürün var. Onlardan biri hindistan cevizi yağı, diğeri ise Revox şampuan. Saçlarım oldukça yıpranmış durumda. Zaten yıpranmış iken dayanamayıp bir de saçlarımı bakıra boyatmak için açtırdım. Bu nedenle daha da yıprandı ve bir de kestirdim. Şimdi ise sağlıklı bir şekilde hem de bakır rengimden vazgeçmeden uzatmak istiyorum. Bakalım bu iki ürün saçlarıma iyi gelecek ve beni memnun edecek mi?


Benim son zamanlarda Watsons ve Gratis mağazalarından yaptığım alışverişler bu şekildeydi. Maybelline kozmetik ürünlerinin yazısını en kısa zamanda, şampuan ve hindistan cevizi yağını ise kullandıkça etkilerini sizinle paylaşacağım. Bu ürünlerden denedikleriniz oldu mu? Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.


Devamını Oku »

21 Mayıs 2016 Cumartesi

Beyaz Yaz Kombinleri Önerilerim

21 Mayıs 2016 Cumartesi
Herkese merhaba;
Bu yazıda sizlerle beyaz yaz kombinlerini inceleyeceğiz. Yaza en çok yakışan renk bence beyaz. Aslında havanın sıcak olmasının etkisiyle zaten yazın hemen hepimiz açık renklere yöneliyoruz ama tabii ki beyaz vazgeçilmezimiz. Peki hangi beyaz parçaları hangi renklerle kombinleyebiliriz?



Benim en sevdiğim beyaz yaz kombinleri elbiseli olanlar. Yazın sıcağında pantolon giymek beni fazlasıyla sıkıyor. Bu nedenle hep elbiselere yöneliyorum. Ayrıca süslü püslü elbiseler yerine düz, sade olan elbiseleri daha çok tercih ediyorum. Beyaz ile de en çok taba rengi ya da sütlü kahve tonlarındaki ayakkabıları, çantaları yakıştırıyorum.



Yaz demek bir anlamda da deniz demek benim için. Bu nedenle yaz kombinlerinde mavi beyaz uyumuna bayılıyorum. Bu aralar da bu çini desenli parçalar çok hoşuma gidiyor nedense. Bu desenler hem kıyafetlerde hem de dekorasyon ürünlerinde çok şık duruyorlar bana göre. 


Yaz demek bir de beyaz jean demek. Aslında kışın beyaz jean giymeyi yasaklayan yok tabii ki ama nedense beyaz jeanler yazın çıkar dolaptan. Her ne kadar yazın pantolon giymekten hoşlanmasan da pantolon giymek istediğim zamanlarda tercihim tabii ki beyaz jeanden yana oluyor. Beyaz jean üzerine de hangi renk giyseniz yakışır.
Sizin en sevdiğiniz beyaz yaz kombin önerisi nedir?


Devamını Oku »

20 Mayıs 2016 Cuma

Mac Extended Play Gigablack Lash Mascara Deneyimlerim

20 Mayıs 2016 Cuma
Herkese merhaba;
Mac en sevdiğim ve en ulaşılabilir bulduğum high end kozmetik ürünleri satan marka. Dolayısıyla da gezmeyi, kurcalamayı ve alışveriş yapmayı da seviyorum Mac mağazasından. Mac mağazasında katıldığım bir eğitim sonrasında aldığım bir üründü bu Extended Play Gigablack Lash isimli maskara. Aldığım ürünleri özelikle de çok bozulan ve kuruyan ürünleri biri bitmeden birini açmayı sevmediğimden ancak sıra geldi bu maskarayı kullanmaya. 


Aslında maskara yorumlamayı pek sevmiyorum. Kişisel olarak beğendiğim ve kullandığım maskara yok denecek kadar az maalesef. Bunun nedeni tabii ki maskaraların kötü olması değil ancak benim kirpiklerim her maskara ile anlaşamıyor. Kirpiklerim çok kısa olmasa da düz ve kesinlikle zor kıvrılıyor. Tıpkı saçlarım gibi. Bu nedenle de kirpiklerimi kıvıran ve bu kıvrımı uzun süre koruyan favorim olacak bir maskara henüz bulamadım. Ancak Mac'in Extended Play Gigablack Lash maskarası bu tanıma en uygun olan maskara oldu benim için.



Mac'ten daha önce aldığım ve yazısını yazdığım In Extreme Dimension Lash maskaradan sonra bu ikinci denediğim Mac maskara. Extended Play Gigablack Lash maskaranın fırçası çok ince olduğu için bu mu benim kirpiklerime çare olacak dedim ancak ince olmasının verdiği uygulama avantajı sayesinde tek tek ayrılmış ve nispeten kıvrılmış kirpiklerim oldu. Üstelik 2 ve 3 kat uygulamaya da oldukça müsait bir maskara. Yapısı sayesinde verdiği kıvrıklık ve hacimi bugüne kadar denediğin diğer maskaralara oranla daha uzun süre koruduğunu da söyleyebilirim.

Mac Extenden Play Gigablack Lash maskaranın fiyatı 65 TL. Kimilerine göre fiyatı yüksek gelecektir ancak benim gibi kirpiklerinizden memnun değilseniz ve size kendinizi iyi hissetiriyorsa verilebilecek bir tutar olduğunu düşünüyorum. Yine de kirpiklerimin seveceği bir maskara arayışıma devam edeceğim. Bana önerebileceğiniz bir maskara var mı?

Devamını Oku »

19 Mayıs 2016 Perşembe

Farmasi BB Krem İncelemesi

19 Mayıs 2016 Perşembe
Herkese merhaba;
Farmasi bir Türk markası olarak hayatımıza girdiğinden beri pek çok ürünü olumlu yorumlar aldı ve marka bilirliğini her geçen gün arttırdı. Tabii bu başarı da en büyük pay da blogların oldu sanırım. Farmasi'nin çok sevilen popüler bir ürününden bahsedeceğim bu yazımda sizlere. Farmasi bb krem bakalım pek çok blogger tarafından sevilmeyi gerçekten hak ediyor mu?



Farmasi danışmanı olduğumu ve pek çok ürününü denediğimi söylemeliyim. Bazı ürünlerini gerçekten çok sevsem de bazı ürünler de benden ortalama puan aldılar. Farmasi'nin bb kremi ise tek kelime ile muhteşem diyebilirim. Ben genellikle kalın yapılı fondötenleri kullanmaya ihtiyaç duymayan bir cilt yapısına sahibim. Bu nedenle ince yapılı ve nemlendiricili BB kremler benim en sevdiklerim. Farmasi BB krem ise denediklerim içerisinde benim açık ara favorim. Üstelik de harika bir kokusu var.


Farmasi BB krem açıktan ortaya ve ortadan koyuya olmak üzere 2 renk tonuna sahip. Aslında çok beyaz olmadığım için kendime koyu renk olan tonunu almıştım ancak sonrasında farkettim ki ben o kadar da koyu değilmişim. Şimdilerde ise her iki rengi karıştırarak kullanıyorum ve cildimle tam olarak bütünleşiyor. İçerisinde macademia yağı, vitamin B3, yulaf özü, argan yağı, ipek proteini ve kollajen bulunuyor. Ayrıca da Spf 15 güneş koruma faktörü içeriyor. 


Farmasi BB kremin her iki renginin de dağıtılmış halini fotoğrafta görebilirsiniz. Piyasa bulunan BB kremlerin çoğundan daha fazla kapatıcılık sağladığını söyleyebilirim. Şu aralar kurudan karmaya dönük olan bir cildim var. Sadece alın bölgemde uygulamadan sonra biraz pudra kullanmam gerekiyor aksi halde parlama yapabiliyor ancak yanaklarımda veya çenemde böyle bir problem olmadı. Ayrıca cildimde herhangi bir sivilce ya da benzeri probleme de neden olmadı. Farmasi BB krem benim çok sevdiğim bir ürün oldu. İndirimde bulduğum zamanlarda alıp stokladığımı da söylemeliyim. İçinde bir koruyucu bant da olduğundan açılmadığı sürece uzun süre bozulmadan kalacağı için de gönül rahatlığı ile alıyorum. İndirim dönemlerinden 15-21 TL arasında bir fiyata bulmanız mümkün. Fiyatı da alternatiflerine oranla oldukça makul.
Sizin Farmasi BB krem ile ne gibi deneyimleriniz oldu.

Devamını Oku »

18 Mayıs 2016 Çarşamba

Kuru Şampuan Nedir? Nasıl Kullanılır?

18 Mayıs 2016 Çarşamba
Son zamanlarda kuru şampuanlar pek bir moda oldu. Aslında çok daha yeni bir ürün sayılmazlar ancak popüler oldukça pek çok marka da kuru şampuan çıkarmaya başladı. Peki nedir bu kuru şampuan ve nasıl kullanılır?

kuru sampuan nasil kullanilir


Kuru şampuanlar bana göre her saç tipinin ihtiyacı ürünler değiller. Bu nedenle her gördüğüne heveslenip benim gibi alanlardansanız ve zaten kuru saçlarınız varsa kuru şampuanlar sizi bir fayda sağlamayacaktır. Ancak çabuk yağlanan ve de gün içerisinde yağdan dolayı saçları kafasına yapışanlardansanız kuru şampuanlar sizin için bir kurtarıcı olabilir. Ancak kuru şampuanların saçınızı yıkamaya bir alternatif olmadığını da bilmelisiniz.

Eğer yağlı bir saç yapısına sahipseniz ve güzel saçlara sahip olmak için her gün duş almak zorundaysanız kesinlikle iyi bir kuru şampuan olmazsa olmazınız olacaktır. Kuru şampuan pudra içeren bir üründür. Saç diplerine uyguladığınızda saçınızdaki fazla yağı alarak hem temiz hem de hacimli saçlara sahip olmanızı sağlayacaktır. Kullanmadan önce saçlarınızın dolaşık olmamasına özen göstermelisiniz. Genellikle sprey şeklinde olan ürünleri saç derinize 15 cm uzaktan püskürterek uygulayabilirsiniz. Kuru şampuanın saçınızda emilmesi ve fazla yağı alması için 4-5 dk bekleyin ve tekrar tarak ile tarayın. 

Kuru şampuanlar pudralı ürünler olduğu için gün sonunda yıkamanızı saç ve saç derinizi kuru şampuandan iyice arındırmanızı tavsiye ederim. Özellikle iyi arındırmaz iseniz saçınızda kepeklenme sorunu yaratabilir. Kuru şampuanlar her ne kadar gün kurtarıcı ürünler olsa da sıklıkla kullanılmasını pek tavsiye etmiyorum. Kuru şampuanların pek çok marka ve çeşidini kozmetik marketlerde rahatlıkla bulabilirsiniz.
Devamını Oku »

17 Mayıs 2016 Salı

Sinoz Göz Çevresi Kremi İncelemesi

17 Mayıs 2016 Salı
Herkese merhaba;
Sürekli olarak kendime uygun severek kullanabileceğim bir göz çevresi kremi arayışındayım. Özellikle çok popüler olan göz kremlerinin çoğunu denedim. Kimilerinden memnun kaldım kimilerini ise sevmedim. Ancak hiç biri bana işte bu dedirtmedi. Tam yeni bir göz kremi arayışındayken Sinoz markasına ait olan bu göz çevresi kremi denemem için bana gönderildi.



Öncelikle markayı hiç duymadığım için biraz ön yargılı yaklaştım ürüne diyebilirim. Benim göz çevremdeki sorunlarım kuruluk problemi ve göz içlerine doğru hafif morluklar. Yeteri kadar nemlenmeyen bir göz çevresi makyajda da ne kadar iyi bir ürün kullanırsanız kullanın o ürünü başarısız gösteriyor. Bir de göz altımdaki deri oldukça ince ve hassas. Jel yapıdaki göz kremlerini ise pek sevmediğimi belirteyim.


Sinoz göz çevresi kreminin yapısı oldukça koyu bir kıvamda ve benim sevdiğim gibi krem yapıda. Hemen hemen 1 aydır düzenli olarak kullanıyorum. Göz çevresi nemlendirme konusunda bu ürün bana oldukça fayda sağladı. Kiehl's markasının meşhur bir avokadolu kremi var. Ben o kremin testerını denedim. Yapı olarak birbirine benziyorlar. Kiehls benim göz çevremde hafif kızarıklık yapmasına rağmen bu üründe öyle bir hassasiyet oluşmadı. 

Sinoz göz çevresi kremi nem konusunda sınıfı geçtiyse de morluklarımda ve kaz ayağı bölgemdeki hafif çizgilerde herhangi bir değişime neden olmadı. Zaten ben bu tarz problemleri geçirebilecek bir krem olduğuna inanmıyorum. Eğer cildiniz kuru ise kesinlikle iyi bir nemlendirici sürerek kırışıkların daha geç oluşmasını sağlayabilirsiniz ancak oluşmuş olan kırışıklıklar için kalıcı çözüm sunan bir krem var mı bilemiyorum. Uzun lafın kısası Sinoz göz kremini ben nemlendirme açısından yararlı bulduğum için kullanmaya devam edeceğim ve belki tekrar almayı düşünebilirim. Bu kremin fiyatı 59 TL. 

Sinoz kozmetik web sitesini incelemek isteyenler ismine tıklayabilirler.


Devamını Oku »

16 Mayıs 2016 Pazartesi

Dior Nude Tan Golden Shimmer Aydınlatıcı İncelemesi

16 Mayıs 2016 Pazartesi
Kozmetik ürünlerine ilgi duyan herkes sanırım artık "Aydınlatıcı nedir? Nasıl sürülür?" biliyordur. Aydınlatıcılar konusunda hemen hepimiz bilgi sahibi olduk, peki kendinize, cilt tonunuza uygun aydınlatıcıyı bulduk mu? İşte orası muamma. Hal böyle olunca da aydınlatıcı konusuna bir el atarak ve bir dünya para ödeyerek bir de Dior marka bir aydınlatıcı alayım dedim. Dior'un Nude Tan isimli koleksiyonunda çıkan bu Golden Shimmer aydınlatıcıyı Douglas mağazasında gördüğüm gibi vuruldum.



Dior'dan aldığınız tüm ürünler yanında bir kadife kese ile beraber geliyor. Kutunun içinden bir de bu kabuki fırça çıktı. Gümüş aynalı ambalajı da oldukça şık doğrusu. İçini açınca uzunca bir süre dokunmadan seyrettim. İnsan nasıl kıyar ki bu güzelliği bozmaya. 



Yapısı kesinlikle toz toz olmaya müsait değil. Hatta ilk dokunduğumda biraz sert bir yapıda olduğunu, fırçaya almakta zorlanacağımı düşündüm ama hiç de düşündüğüm gibi olmadı. Dior Nude Tan Golden Shimmer aydınlatıcı adından da anlaşılacağı gibi sarı altın ışıltılı bir aydınlatıcı. Metalik bir bitişi var. Pigmentasyonu ise fotoğraftan da anlayabileceğiniz gibi harika. 6.5 gr'lık bir ürün olduğunu düşünürsek bitirebileceğimi sanmıyorum.


Dior'un Nude Tan koleksiyonunundaki bu Golden Shimmer isimli aydınlatıcı ne yazık ki sınırlı üretim. Fiyatını duyunca da iyi ki sınırlı üretimmiş diyebilirsiniz. Ne yazık ki ben bu ürünü Douglas mağazasından 175 TL'ye aldım. Evet fiyatı belki yüksek ama ne yapalım bu da benim tutkum.



Devamını Oku »

10 Mayıs 2016 Salı

Mac Vibe Tribe Yaz Koleksiyonu

10 Mayıs 2016 Salı
Gün geçmiyor ki Mac yeni bir koleksiyon çıkarmasın. Mac high end sayılan markalar içerisinde fiyat açısından en ulaşılabilir olanı. Bu nedenle de ben sıkı takipteyim. Özellikle de bazı koleksiyon ürünlerinin ambalajları gerçekten harika oluyor. Hele de Aquatic Alluring koleksiyonuna halen yanarım. Neden bir ürün almadım diye. Gelelim bu yazımızın konusu olan Vibe Tribe isimli yaz koleksiyonuna. 



Bu koleksiyonda fardan allığa, fırçadan aydınlatıcı, bronzera hatta makyaj çantasına kadar bir sürü ürün mevcut. 2 adet 4'lü far bulunuyor ki bunlardan bir tanesine halihazırda göz diktim. Benim beğendiğim far paletinin ismi "Call of the Canyon". Fotoğraftaki far paletlerinden sağdaki oluyor kendisi. Soldaki far paleti ise içerisinde mavi olduğundan bana hiç çekici gelmedi. 


Diğer ürünlere bakacak olursak; rujların renkleri şu an bana pek çekici gelmedi ama kalem rujlar şirin göründüler. Tabii ki mağazalara gelir gelmez gidip kurcalayacağım. Allığın bir tanesi çok kırmızı gibi görünüyor ama diğerine bakabilirim. Ne de olsa çok fazla allığım yok. Oje konusunda hiç girmem çünkü gereksiz pahalı oluyorlar. Bronzerlara da bir göz atarım ne de olsa yaz koleksiyonu. 


Mağazalara gelmesini ve kurcalamayı dört gözle beklediğim bir koleksiyon olmuş bu Mac Vibe Tribe koleksiyonu. Mac'in klasik siyah ambalarını çok asil ve şık bulsam da arada bu tarz değişik ambalajlarını da çok seviyorum. Eğer ürün içerikleri de beklediğim kadar başarılı olursa kesinlikle bir iki parça ürün almayı düşündüğüm bir koleksiyon oldu.


Devamını Oku »

9 Mayıs 2016 Pazartesi

Yves Saint Laurent Sabitleme Pudrası

9 Mayıs 2016 Pazartesi
Merhaba;
Çok uzun zamandır kendime iyi bir sabitleme pudrası almak istiyor ancak hangi ürünü alacağıma bir türlü karar veremiyordum. Sonunda Yves Saint Laurent markasına ait olan bu beyaz sabitleme pudrasında karar kıldım. Aslında Nars'ın pudrasını da alabilirim diyordum ancak Boyner sayesinde Yves Saint Laurent'e ulaşmam daha kolay olduğu için tercihimi bundan yana kullandım. 



Genel olarak yağlı bir cildim olmadığından pudra ihtiyacım pek olmuyordu. Pudra kullanmak istediğim tek yer ise tabii ki göz altı idi. Göz altı kapatıcısını hangi marka olursa olsun sabitlemediğiniz süre maalesef ki çizgilere doluyor. Bu da iyi bir pudra ihtiyacı doğuruyor. Ürün her Yves Saint Laurent ürünü gibi çok şık kadife bir keseyle beraber geliyor.


Alışmış olduğumuz ten rengi pudraların aksine bu pudra beyaz. Beyaz olması sizi korkutmasın çünkü yüzünüze uyguladığınızda tamamen transparan bir bitiş sağlıyor. Göz altı kapatıcısı sabitlemede çok başarılı. Üstelik yüzümde de bu ürünü kullanmayı çok sevdim. Kadifemsi bir bitiş sağlıyor. Ben de yarattığı bu kadife hissini çok sevdim. Bu aralar alnımda yani T bölgemde de biraz yağlanma olmaya başladı. Bu pudrayı yüzümde de rahatlıkla kullandım. 


Yves Saint Laurent Sabitleme pudrası olarak bu pudra benim oldukça işimi gördü ve çok sevdim. Benim için tek kötü yanı fiyatı. 175 TL gibi bir fiyat pudra gibi çabuk biten bir ürün için maalesef çok fazla. Bu nedenle sadece göz altımda kullanmaya devam edeceğim. Bir de Essence'in böyle beyaz bir pudrası var. Acaba bu ürüne muadil olabilir mi? Onu da bulursam denemeyi düşünüyorum. Siz bu ürün hakkında ne düşünüyorsunuz.



Devamını Oku »

5 Mayıs 2016 Perşembe

Rimmel London Instaflawless Makyaj Bazı

5 Mayıs 2016 Perşembe
Merhaba;
Rimmel London Watsonslarda satılan benim de çok sevdiğim bir marka. Hem uygun fiyatlı hem de kaliteli ürünleri bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde yeni bir ürün çıkardı Rimmel London. Malum instagram uygulaması artık hayatımızın her anına girdi. Hepimiz bir selfie çılgınlığına kapıldık gidiyoruz. İşte Rimmel London bundan ilham alarak selfie çektiğimizde cildimizi daha düzgün gösterecek bir makyaj bazı olarak instaflawless isimli bu ürünü yaratmış.



Bir güzellik blogu olarak tabii ki misyonum yeni çıkan ürünleri denemek ve sizlere tecrübelerimi aktarmak. İçimdeki kozmetik canavarına da böyle bir kılıf buldum. Alışveriş yapmak benim misyonum. :) Instaflawless makyaj bazını almaya sıra gelmemişti henüz ama bir etkinlik sırasında hediye edilen Watsons kutumdan çıktı ve ben de deneme şansı buldum. Bendeki rengi 006 Light Medium. Zaten ülkemize seri olarak her renk gelmemiş. Aslında renge fazla da takılmamak lazım çünkü bu ürün bir fondöten ya da bb krem gibi cilde fazlasıyla bir renk verme amaçlı değil. 


Ambalajın üzerinde yazan "perfecting" yani mükemmelleştirici kelimesi beni ilk cezbeden şey oldu. Ürünün en önemli özelliği de bu. Tabii kullanım sonrasında her şey mükemmel olmuyor ancak cilt kusurlarında bir blur etkisi yani bulanıklaşma etkisi yaratıyor. Uygulama sorasında cildimdeki hafif kızarıklıklarda renk tonunu eşitlediğini ve de kadifemsi bir görüntü yarattığını söyleyebilirim. Tabii bu yorumları yaparken genel olarak cildimde bir kusur olmadığını, hafif gözeneklerim ve burun çevremde hafif kızarıklar olduğunu söylemeliyim. Yani eğer ki çok kusurlu bir cildiniz varsa tabii ki tek başına bu ürün size yetmeyecektir ancak ben instaflawless ı yaz boyunca tek başına rahatlıkla kullanacağımı söyleyebilirim. Tüm bu olumlu gözlemlerime rağmen yağlı ciltler sever mi bilemedim açıkçası. Çünkü ışıltılı bir ürün ve gün içerisinde yağlanma sorunu olanlar çok da sevmeyebilir. Ah bir de harika kokusundan bahsetmesem olmaz.

Rimmel London Instaflawless makyaj bazının fiyatının indirimsiz olarak 15 tl civarında olduğunu düşünürsek kesinlikle denenebilecek bir ürün olduğunu söyleyebiliriz.



Devamını Oku »